Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Nextbase beste dashcam 2016 / 2017

Redactie     11:35    


De dashcam is een nog vrij nieuwe gadget die door steeds meer mensen gekocht en gebruikt wordt. Een dashboard camera is zowel fun als nuttig. Maar wat is de beste dashcam? Hier de uitslag van een dashcam test.

In Engeland koos PCadvisor de Nextbase 312GW tot de beste dashcam van 2016 / 2017. In Nederland is deze dashboard camera voordelig te koop bij de beste winkels om een dashcam te kopen.

Beste dashcam: Nextbase 312GW

De Nextbase 312GW is een goede allround dashcam die goede beelden aflevert en makkelijk in het gebruik is. Dankzij de magnetische bevestiging aan de mount kun je de camera snel aanbrengen en weer verwijderen zonder dat je kabels hoeft los te halen of aan te sluiten.

Er is een GPS-ontvanger aanwezig en video's worden geschoten in een full-HD kwaliteit met 30 frames per seconde. Bijzonder plezierig is de 140 graden groothoeklens die er voor zorgt dat er ook wordt gefilmd wat er naast je rijbaan gebeurd.Een G-sensor zorgt ervoor dat filmbeelden automatisch opgeslagen worden als er een schok wordt geregistreerd. Dit gebeurt dan een beveiligde manier waarbij de beelden niet overschreven worden zonder toestemming van de eigenaar. De GPS voegt de exacte locatie van het ongeval (of andere oorzaak van de schok) aan de beelden toe.

Ook handig is de WiFi-ondersteuning. Deze is niet heel snel, maar zo kun je de beelden wel heel eenvoudig draadloos doorsturen naar je smartphone, tablet of computer.

Nextbase 412GW

Deze beste dashcam uit de test heeft een geweldige prijs / kwaliteit verhouding (kijk bij bovenstaande beste winkels voor de actuele winkelprijs). Dit speelde mee bij de beoordeling. Als tweede in de test eindigde namelijk de Nextbase 412GW die eigenlijk beter is, maar ook duurder. Het verschil zit hem in de Quad HD video-resolutie (2560 bij 1440 pixels), de snellere frame-rate (60 beelden per seconde) en het feit dat er twee mounts worden meegeleverd zodat je deze dashcam makkelijk kunt wisselen tussen twee auto's. Hiervoor betaal je in Engeland 30 Pond meer. In Nederland is deze duurdere Nextbase dashcam nog niet te koop.

Andere goed geteste dashcams

Andere dashboard cams die in de top zes eindigde in deze dashcam test zijn de Asus Reco Classic, de Mio MiVue 618 en de Nextbase 512G.

Alle goede dashcams zijn te koop bij de bovenaan genoemde beste winkels om een dashcam te kopen.

Publicatie test: December 2016. Meer tests van dashcams.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.