Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Wat is de beste Windows Phone?

Redactie     11:45    


Je zou het haast vergeten maar naast Android en iOS/iPhone is er nog een derde belangrijk besturingssysteem voor smartphones: Windows Phone. Omdat de nieuwste Windows Phones ook op Windows 10 draaien is dit derde besturingssysteem sterk in opmars. Maar wat is de beste Windows Phone die je kunt kopen?


De Britse tijdschrift PCadvisor deed een test. Daarbij keken ze naar Windows smartphones voor Windows Phone 8 en Windows 10.

De grote winnaar van deze test was de Microsoft Lumia 950. De Microsoft Lumia 950 XL werd uitgeroepen tot de beste Windows Phone 2016 / 2017 gevolgd door de gewone Microsoft Lumia 950. Brons was er overigens voor de Nokia Lumia 930.

Al deze Windows Phones zijn goedkoop te koop bij de beste winkels voor een smartphone. Met of zonder abonnement.Beste Windows Phone test: Microsoft Lumia 950 XL

Ga je voor het Windows Phone besturingssysteem? Dan is de Microsoft Lumia 950 XL de beste keuze. Het is een gelijke betaalbare smarthone met goede specificaties. De Microsoft Lumia 950 XL is een grotere versie van de Lumia 950. Het scherm is 5,7 inch groot.

De Microsoft Lumia 950 XL biedt 32 GB opslaggeheugen dat met microSD is uit te breiden. Internetten kan met 4G en de camera van deze Lumia Windows Phone is goed (20 megapixel voor foto's en een 4K video-resolutie). Het scherm is voorzien van Gorilla Glass en kan dus tegen een stootje of krasje. Het werkgeheugen bedraagt 3 GB en als besturingssysteem in Windows 10 geïnstalleerd.

Maar is Windows wel een goede keuze voor je smartphone?

Zoals we al schreven, voor wat betreft een Windows Phone is de Microsoft Lumia 950 XL de beste keuze. Het testteam was echter niet onder de indruk van het Windows besturingssysteem voor deze telefoons. Het aantal apps blijft achter bij Android en Windows 10 werkt verre van vlekkeloos op de smartphone.

Kijk dus vooral nog even bij de andere tests van smartphones voor je een nieuwe smartphone koopt. 

Publicatie test: december 2016. Meer smartphone tests.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.