Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Test kaarsen (dinerkaarsen). Ikea de beste


Het Vara televisieprogramma Kassa heeft getest of dinerkaarsen wel de beloofde branduren haalden. De kaarsen van Ikea waren consequent in hun brandtijd en haalde het aantal uren ruimschoots. Bij veel andere kaarsen viel vooral de onvoorspelbaarheid van het aantal branduren op.


Zeven merken kaarsen werden er getest, met een beloofd aantal branduren van zes tot acht uur. Deze kaarsen werden op een schouw getest en in groepjes van vier op een tafel met 10 centimeter ruimte tussen iedere kaars. Op deze manier worden alle kaarsen op een gelijke manier getest. Het betrof dinerkaarsen, kaarsen zoals je bijvoorbeeld op de kersttafel gebruikt.

Tip: Goedkoop dinerkaarsen kopen kan online. Kijk bij de aanbiedingen dinerkaarsen voor het volledige aanbod.

Kijk hieronder naar de kaarsen test van Kassa
De uitslag van de kaarsen test

1. Ikea. Alle kaarsen branden rond de 7 uur in plaats van 6 uur. Zijn ook één van de goedkoopste.
2. Gouda. Branden allemaal ruim meer dan 8 uur (circa kwartier). Wel de duurste kaarsen.
3. Lidl. Halen de 6 beloofde uren makkelijk.
4. Hema. Zowel de 6 als 8 uurkaars maken de beloofde tijd ruimschoots waar, op 8 uur kaars na die een kwartier te vroeg op is.
5. Bolsius. Een merknaam en hogere prijs zegt niets over de brandduur. Middenmoter.
6. Albert Heijn. Onbetrouwbare brandtijd. 1 kaars was al na 4,5 uur opgebrand. Dit is de enige kaars in de te test die de 6 uur niet haalt.
7. Action. Zeer onvoorspelbaar aantal branduren.  Twee kaarsen branden extreem lang door, anderen halen de beloofde 8 uur niet. Wel met afstand de goedkoopste kaarsen.


Onderwerp:
Bij een test van het Vara TV-programma Kassa werd getest of dinerkaarsen hun beloofde brandtijd ook daadwerkelijk halen. De Ikea kaarsen waren op dit punt de beste dinerkaarsen.