Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test WiFi speakers: 6 maal de beste

Redactie     15:56    


Naast Bluetooth speakers bestaan er ook WiFi-speakers. Deze draadloze speakers zijn duurder maar hebben als voordeel dat ze overal waar het WiFi-netwerk bereik heeft gebruikt kunnen worden. Ze worden vaak als multi-room muzieksysteem gebruikt, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon één aanschaffen om de muziek van je smartphone, tablet of computer draadloos mee af te spelen.


Nu kost een goede Wifi speaker best wat geld, dus je wel iets goeds kopen. Gelukkig worden deze draadloze speakers veelvuldig getest. Hier hebben we zeven winnaars voor je, uit verschillende vergelijkende testen. Al deze als best geteste WiFi-speakers zijn te koop bij Bol.com maar ook bij andere aanbevolen winkels voor consumentenelektronica zoals WiFi speakers.

Sonos Play serie

What Hi-Fi testte in november 2016 de multi-room WiFi speakers en hierbij kwam de Sonos serie als beste uit de bus. Deze serie bestaat uit de Sonos:1 (tevens beste keuze bij Coolblue), de Sonos:3 en de Sonos:5 (tevens winnaar EISA Tech Awards 2016-2017). Deze testresultaten geven wel aan hoe goed deze WiFi speakers zijn.De Sonos Play speakers zijn ontwikkeld om er een multi-room muzieksysteem mee op te bouwen. Plaats een WiFi speaker in meerdere kamers en je kunt de muziek in heel je huis centraal bedienen. Je kunt door het hele huis dezelfde muziek afspelen maar ook meerdere groepen maken. Je bedient en programmeert alles via een app. Maar een Sonos Play speaker kun je ook als draadloze speaker voor je smartphone gebruiken en je kunt er zonder smartphone, tablet of computer ook mee naar internetradio of naar streaming diensten (zoals Spotify, Deezer, Apple en Soundcloud) mee luisteren.

De verschillende Sonos Play WiFi speakers hebben respectievelijk 2, 4 en 6 luidsprekers zodat ze een geweldig kamervullend geluid kunnen geven met slechts één speaker.

Samsung R1 WAM1500

Maar er zijn meer goede WiFi speakers op de markt, en ook deze kunnen vergelijkende tests van WiFi speakers winnen. Zo was de Samsung R1 WAM1500 juli 2016 de best beoordeelde WiFi speaker bij Kieskeurig, en deze WiFi speaker was ook de beste volgens Hardware.info. De Samsung R1 WAM1500 is te vergelijken met de Sonos:1, maar kent enkele voordelen ten opzichte van de Sonos.


Zo kun je de Samsung R1 WAM1500 niet alleen gebruiken als WiFi speaker maar ook als Bluetooth speaker. Een gast hoeft dus niet op het WiFi netwerk in te loggen als hij of zij in de buurt van de speaker is. Een ander voordeel van de Samsung WiFi speaker is dat deze beschikt over de ring radiator techniek die de muziek alle kanten opstuurt en niet alleen naar de voorkant. Heb je een Samsung televisie met SoundConnect? Dan kun je de televisie zijn geluid naar de WiFi speaker laten streamen.

Samsung R5 WAM5500

En zo heeft Samsung ook een alternatief voor de Sonos:5. Dit is de Samsung R5 WAM5500 die op Kieskeurig oktober 2016 de beste reviews kreeg. Ten opzichte van de bovenstaande R1 levert deze WiFi speaker meer power en beschikt hij over meerdere luidsprekers. Daardoor is de Samsung R5 WAM5500 ook geschikt voor grote kamers.


Stereoboomm MR200

September 2016 waren de beste reviews voor de Stereoboomm MR200. Dit is niet de meest bekende WiFi speaker, maar de Stereoboomm MR200 is wel heel goedkoop. Met een prijs onder de 100 euro is hij niet duurder dan een goede Bluetooth speaker. En dan te bedenken dat deze speaker in tegenstelling tot de veel duurdere bovenstaande WiFi speakers over een accu beschikt zodat je hem ook mobiel kunt gebruiken.


Ook ondersteunt de Stereoboomm MR200 Bluetooth en NFC, en kun je hem dankzij de microfoon ook gebruiken om mee te telefoneren. Deze Stereoboomm WiFi speaker is evenals de andere speakers te koop bij Bol.

Sony SRS-ZR5 

Nog een als beste gewaardeerde WiFi speaker bij Kieskeurig. Dit maal in augustus 2016. De Sony SRS-ZR5 streamt muziek via WiFi, Bluetooth, Airplay en Google Cast, en internetradio en Spotify speelt hij direct van internet af. Kortom een alleskunner die ook nog over een USB-poort beschikt zodat je muziek van een USB-stick of externe schijf kunt afspelen. Dubbele passieve radiatoren zorgen voor een krachtig basgeluid.


Denon HEOS 5 HS2 

Een iets oudere multiroom WiFi-speaker die de EISA Tech Awards 2015-2016 heeft gewonnen. Met het mooie geluid waar Denon om bekend staat. Met digitale versterkers, ingebouwde DSP en een passieve basradiator die met z'n allen zorgen voor een prachtige sound.


Bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor een WiFi speaker kun je deze speakers goedkoop kopen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.