Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

3x de beste externe opslag (portable SSD en mobiele harde schijf)

Redactie     11:38    


Wij kijken hier naar drie van de beste mobiele externe opslagmogelijkheden. Het betreft één portable SSD-schijf en twee externe harde schijven. Alle drie deze externe schijven scoorde met 4,5 uit 5 sterren het best in een test van PC Advisor.

Deze drie mobiele opslag-eenheden zijn in Nederland te koop bij de aanbevolen computerwinkels. Daar vind je nog veel meer goede harde schijven en SSD's.

Transcend ESD400K

Een lekkere supercompacte mobiele opslag. Deze gebruik geen mechanische harde schijf maar SSD geheugen. Dat betekent dat deze mobiele externe opslag heel snel, superzuinig met stroom en weinig kwetsbaar is. Maar ook duurder dan een conventionele externe harde schijf.De Transcend ESD400K is te koop in versies van 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. De prijzen beginnen bij de bovengenoemde winkels onder de 80 euro voor de 128GB versie en eindigen boven de 400 euro voor de 1TB versie.

Transcend StoreJet 25M3

Deze andere mobiele opslag van Transcend gebruikt wel een mechanische harde schijf. Dat betekent veel meer opslagruimte voor veel minder geld. Deze externe harde schijf koop je in versies van 500GB, 1TB, 2TB, 3TB en 4TB. 500GB opslag kost in dit geval nog geen 70 euro (tegenover circa 250 euro voor de bovenstaande SSD-schijf). De 4TB versie koop je voor zo'n 200 euro. Dat zijn heel andere prijzen!Maar natuurlijk heeft een "ouderwetse" harde schijf zijn nadelen ten opzichte van het moderne SSD geheugen. Deze schijf verbruikt meer stroom, is toch wat kwetsbaarder, en ondanks USB 3.0 is een mechanische harde schijf altijd trager dan SSD. En hoewel de Transcend Storejet voor een harde schijf behoorlijk klein is, is deze wel een stuk groter dan de portable SSD.

Seagate Backup Plus Slim

De derde externe schijf met de hoogste waardering is de Seagate Backup Plus Slim. Ook dit een mechanische harde schijf met dezelfde voordelen en nadelen als de Transcend StoreJet.Ook de Seagate Backup Plus Slim koop je met een zee van opslagruimte (1TB, 2TB, 3TB of 4TB). De prijs begint bij circa 70 euro (1TB) en eindigt rond de 175 euro (4TB). Daarmee is de Seagate Backup Plus Slim mobiele harde schijf dus een stuk goedkoper dan zijn concurrent van Transcend. Bovendien is de Seagate kleiner en daardoor makkelijker mee te nemen.

Bij bovenstaande aanbevolen winkels koop je al deze externe harde schijven tegen de laagste prijzen.

Publicatie test: januari 2017. Meer test externe harde schijven en SSD's


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.