Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste wasmachines (goedkoop, middenklasse en topklasse)

Redactie     12:50    


Wat is de beste wasmachine voor je geld? Wij kijken hier naar de resultaten van een
 wasmachine test. Daarin werden drie wasmachines als beste koop aangewezen. De beste goedkope wasmachine, de beste middenklasse wasmachine en de beste topklasse wasmachine.


Deze test werd door de Wasmachinestore uitgevoerd. Dit is één van de beste winkels om een wasmachine te kopen. Bij deze winkels koop je tegen een lage prijs goede wasmachines die dan gratis worden thuisbezorgd.

De grote winnaar van de test is de Samsung WW90J6603EW. Dit is de winnaar van de topklasse met veel meer capaciteit en mogelijkheden dan de andere twee testwinnaars. Omdat de Samsung wasmachine bij bovenstaande winkels niet heel veel duurder is dan de andere winnaars hebben wij zelf een duidelijke voorkeur voor de Samsung WW90J6603EW.

Beste wasmachine: Samsung WW90J6603EW

Dit is een ruime wasmachine met 9 kilo vulgewicht. Een ideale wasmachine voor een gezin. En zuinig is deze beste wasmachine uit de test ook nog eens want bij gebruikt de Samsung Eco Bubble technologie waarmee je op heel lage temperaturen kunt wassen. Zelfs maar op 15 graden. Hierdoor wast deze wasmachine 30% zuiniger dan A+++!Wil je snel een wasje draaien? Het Speed Wash programma draait een volledig wasprogramma binnen een uur af. En bij 14 wasprogramma zit zelfs een programma dat in 15 minuten wast.

En drogen doet de als beste wasmachine geteste Samsung WW90J6603EW ook als de beste. Dit gaat namelijk met 1600 toeren per minuut.

Onder andere door de koolborstelloze motor is de Samsung Eco Bubble wasmachine ook relatief stil.

Beste goedkope wasmachine: Zanussi ZWF71663W

is de prijs belangrijk en ga je voor een goedkope wasmachine? Dan is de Zanussi ZWF71663W de beste wasmachine uit de test. Van de drie testwinnaars is dit duidelijk de goedkoopste. Je bespaart ten opzichte van de Samsung ruim 100 euro.De Zanussi ZWF71663W is wel wat kleiner (7 kilo in plaats van 9 kilo), en daardoor voor gezinnen met veel wasgoed wat minder geschikt. Maar voor kleine huishoudens is deze beste goedkope wasmachine heel geschikt. Bij is zuinig (A+++), snel, stil, droogt goed (1600 toeren p/m) en kent 8 wasprogramma's. Verder is de wasmiddellade zelfreinigend.

Standaard wast deze wasmachine op 30 graden en is dan 30 minuten bezig. Je hoeft dan niets in te stellen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor één van de zeven andere programma's. In zijn prijsklasse is de Zanussi ZWF71663W duidelijk de beste wasmachine.

Beste middenklasse wasmachine: AEG L76672FL

Tussen beide bovenstaande wasmachines bevindt zich de AEG L76672FL. Qua prijs is deze echter inmiddels vergelijkbaar met de Samsung die bij de bovenstaande beste winkels om een wasmachine te kopen flink in prijs is gedaald. Dit maakt de AEG minder interessant.

Maar het blijft een prima wasmachine. Ook de AEG is zeer zuinig (10% zuiniger dan AAA+). De OptiSense sensoren passen het waterverbruik en energieverbruik aan zodra dat kan zodat je eigenlijk altijd zuinig wast.Snel is deze goede wasmachine ook. In het snelste programma was je binnen 20 minuten een wat kleinere was, en voor de overige wasjes heb je nog 14 programma's tot je beschikking. Ook speciale programma's voor bijvoorbeeld gordijnen, jeans en zijde.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om een wasmachine te kopen waar je de beste wasmachines tegen de laagste prijs kunt kopen.

Publicatie test: Januari 2017. Meer wasmachine tests.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.