Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit tankstation schenkt de beste cappuccino

 


Als je onderweg bent heb je wel eens trek in een bak koffie. En grote kans dat je dan kiest voor een cappuccino? Maar bij welk tankstation kun je een goede cappuccino scoren? Vara's Kassa testte het uit end e resultaten vielen niet mee. 10 van de 16 geteste benzinestation-cappuccino's scoorde een heel dikke onvoldoende. Maar waar is de koffie wel goed?

Wat is een goede cappuccino?

Maar eerst is het belangrijk om te weten waar een goede cappuccino aan moet voldoen. Natuurlijk moet deze koffie goed van smaak zijn, met het fris van de melk, zoet van de schuim en het bittere van de espressokoffie.

Ook werd er naar de samenstelling van de cappuccino gekeken. Een echte cappuccino bestaat namelijk uit een derde melk, een derde schuim en een derde espresso. De bovenkant hoort wit te zijn, maar wel met een bruin randje.


De cappuccino test

Bij 9 benzinestations in het midden van het land werden er één of meer cappuccino besteld. Er is namelijk benzinestation-koffie uit volautomaten, halfautomaten en driekwart-automaten. Sommige benzinestations bieden meerdere mogelijkheden.

De bezochte benzinestations waren van Texaco, Shell (2x), Esso, BP, Total, Tango/Eigen Blok, OK en Scheiwijk.

De beste cappuccino schenken ze bij Scheiwijk

Bij het laatste tankstation (langs de A27 bij Hoogblokland) is het culinaire gedeelte van groot belang. Dit tankstation met uitgebreide catering noemt zich niet voor niets Scheiwijk voor Fijnproevers. Hier was de cappuccino dan ook met afstand de beste uit de test. De cappuccino van Scheiwijk scoorde een 8 als cijfer (tegenover een 6,75 voor de nummer twee). De prijs van 1,95 euro is ook nog eens heel redelijk.

Nummer twee uit de test werd de Starbucks On The Go bij Shell Blommendaal in Meerkerk. Brons was er voor de espresso uit de Illy ICS bij OK de Knoest uit Nieuwegein.


Halfautomaat of volautomaat zegt niet zo heel veel

De lekkerste cappuccino van Scheiwijk komt uit een Cook&Boon halfautomaat. Dit vraagt het meeste werk van de medewerker, maar levert ook de beste koffie op. Al is dat geen garantie. Ook de nummers 7 (Texaco Bisde Beesd en Shell Haarrijn Breukelen) gebruiken een halfautomaat, maar deze kregen beide een 4 als rapportcijfer. Opmerkelijk: De volautomaat bij hetzelfe station in Breukelen scoort wel een voldoende.

Ook het gebruik van een volautomaat (wat de meeste tankstations gebruiken) zegt weinig. Shell Blommendaal in Meerkerk werd er tweede mee maar de meeste anderen scoren een 3 of lager als rapportcijfer. Slechtst van al was de Puro/Beneficio, ¾ automaat) bij de balie in Meerkerk (2,5 als cijfer). Ga daar dus vooral naar de Starbuck bij hetzelfde pompstation!

Naast de bovengenoemde top drie scoorde ook Shell Haarrijn Breukelen (Puro volautomaat), Total Oudegein (Illy, volautomaat) en Scheiwijk Hoogblokland (de winnnaar maar dan hun volautomaat) een voldoende. De overige 10 van de 16 cappuccino's scoorde een 4 of lager.

Zelf een goede cappuccino zetten?

Wil je zelf wel een cappuccino maken die een dikke voldoende scoort? Kijk dan bij onze resultaten van tests van koffiemachines.

Kijk hieronder naar dit item uit Vara Kassa


Deze uitzending is van november 2016.

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.