Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Getest: De 3 beste routers (goedkoop, middenklasse en topkwaliteit)

Redactie     16:04    


Het Routercenter test continue de nieuwste routers voor thuisgebruik en kleine kantoren. Wat zijn volgens hen de beste routers? Hier lees je het.


Wij kijken hier naar drie routers die door hen als Beste Keuze zijn aangemerkt, de beste routers voor een goede prijs. Een basis-router, een middenklasse router en een topklasse routers. Deze routers zijn te koop bij Coolblue en andere beste winkels om een router te kopen. Tegen een lage prijs en zonder verzendkosten.

Beste basis router: Asus RT-AC51

Ben je op zoek naar een goede maar goedkope router voor thuis? Een router die goed genoeg is om al je laptops, computers, tablets en smartphones mee te verbinden? Kijk dan eens naar de super-voordelige Asus RT-AC51.Deze router kost nog geen vier tientjes maar je kunt er wel tot 10 apparaten via WiFi draadloos mee verbinden en daarnaast zijn er nog vijf Ethernet-poorten (Fast Ethernet) om apparatuur bekabeld aan te sluiten. Ook is er een USB-poort aanwezig op de Asus RT-AC51.

De Asus RT-AC51 ondersteunt de snelle WiFi AC standaard en PSK WiFi beveiliging.
Installeren gaat heel makkelijk en kan met je smartphone of tablet via een app. Er is zelfs een mediaserver aanwezig op deze goedkope router en je kunt hem als printserver gebruiken.

Beste middenklasser router: Netgear Nighthawk AC1900 R7000

Stel je wat meer eisen aan je router dan is de Netgear Nighthawk AC1900 R7000 de beste koop. Deze is een stukje duurder dan de Asus (kijk bij bovengenoemde winkels voor de actuele laagste prijzen), maar hij kan dan ook wat meer. Deze Netgear Nighthawk router kan veel meer dan 10 apparaten tegelijk draadloos van dienst zijn Dankzij Beamforming+-technologie wordt het draadloze signaal direct op de ontvangende apparaten met een stabieler en beter bereik tot gevolg. Vooral als je veel draadloze netwerkapparaten hebt is dit de beste keuze.


De Netgear Nighthawk AC1900 R7000 is ook door Tweakers.net uitgeroepen tot de beste router van 2016.

Beste topklasse router: TP-Link Archer C3200

Maar als je veel eisen stelt aan de router is de TP-Link Archer C3200 een nog betere keuze. Deze topklasse router zet drie WiFi netwerken op en verbindt je automatisch met het snelste en minst drukke netwerk. Dankzij 2 aparte 5 GHz-banden zorgen langzamere 2,4 GHz apparaten niet voor verstoppingen.

Gigabit Ethernet zorgt voor een supersnelle 1000 Mbps verbinding op bekabelde apparatuur en draadloos is de snelheid zelfs 1300 Mbps.
1300 Mbps.Wil je overal in huis 4K films kunnen streamen en online gamen spelen, kies dan voor het beste materiaal en dat is de TP-Link Archer C3200 tri-band router. Deze router kreeg ook de Excellent Award van Hardware.info. Dit is de router voor als je de hoogste snelheden wil.

Kijk bij bovenstaande beste winkels om al deze en andere goede routers tegen de laagste prijs te kopen.

Publicatie test: 30 januari 2017. Zie ook: Meer recente testen van routers

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.