Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kobo Aura e-readers de beste in test

Redactie     16:03    


De Kobo Aura One is de beste e-book reader van dit moment. Uit diverse tests, waaronder die van de Consumentenbond en Computer Base, kwam de Kobo Aura One als beste e-reader tevoorschijn. Daarom hier aandacht voor de Kobo Aura One.


Kobo en Kindle zijn de belangrijkste merken voor e-readers. De beste e-readers zijn van Kobo en Kindle, maar in Nederland zijn de Kindle e-readers helemaal niet interessant. Deze e-readers van Amazon zijn namelijk alleen geschikt voor ebooks die je bij Amazon koopt, en die winkel is in Nederland niet actief. De ebooks die je bij Nederlandse winkels koopt zijn in het epub-formaat, en die zijn niet te lezen op een Kindle, tenzij je ze converteert. Maar dat is niet alleen omslachtig, maar in verband met de eigendomsrechten zelfs illegaal.

De e-readers van Kobo (en andere merken) kunnen wel probleemloos overweg met de epub-ebooks, en van al die niet-Kindle e-readers is de Kobo Aura One de beste volgens diverse tests waaronder de meest recente e-reader test van de Consumentenbond.

>>> TIP: Al deze e-readers koop je goedkoop bij de winkels uit het overzicht Beste E-reader Kopen.

Beste e-reader: Kobo Aura One

De Kobo Aura One is een 7,8 inch e-reader. Dat heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Zo'n groot scherm leest natuurlijk aangenaam, maar daardoor is de Kobo Aura One wel wat zwaarder en lastiger mee te nemen dan een kleinere e-reader. Maar daartegenover staat een duidelijk heel goed leesbaar scherm met een regelbare verlichting (ook qua tint) en een heel hoge resolutie van 1872 bij 1404 beeldpuntjes.Met 8 GB aan opslagruimte kun je duizenden boeken meenemen op je e-reader. Dat is dusdanig veel dat Kobo heeft bespaart op een slot voor geheugenkaartjes. Extra ruimte is niet echt nodig bij deze mobiele boekenkast bibliotheek.

Voor een bui regen hoef je niet bang te zijn bij de Kobo Aura One, want volgens Kobo kun je de e-reader gerust een uur twee meter diep onder water houden. Niet dat iemand dat zou willen doen, maar een regenbui of een val in het bad overleeft deze ebook reader dus wel.

Goedkoop alternatief: Kobo Aura Edition 2

Eigenlijk heeft de bovenstaande beste e-reader maar één nadeel, zijn prijs. De Kobo Aura One kost ruim 200 euro. Voor wie dat te veel geld vind heeft Kobo een goedkopere versie uitgebracht, de Kobo Aura Edition 2. Voor deze budget-versie betaal je bijna 100 euro minder, dat scheelt!

Beide Kobo Aura e-readers naast elkaar

Natuurlijk zijn we wel verschillen. De resolutie is minder (1024 bi 768 pixels), evenals de opslagruimte (4GB). Maar in beide gevallen is dat meer dan genoeg. Belangrijker is dat het scherm kleiner is (6 inch), maar zoals bij iedere goede e-reader kun je de lettergrootte aanpassen zodat ook op een kleiner scherm alles goed kunt lezen. De Kobo Aura Edition 2 verdient dan ook de tite Beste Koop.

Kijk voor deze en andere ebook readers bij bovengenoemde beste winkels om een e-reader te kopen.

Publicatie test: januari 2017. Meer e-reader tests.

Zie ook: Tips e-readers en ebooks

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.