Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test robotstofzuigers

Redactie     15:57    


iRobot maakt volgens een test de beste robotstofzuiger. Hier de informatie over deze als best geteste robotstofzuiger, over de test en over een (heel) goedkoop alternatief.

Volgens de test van Haushaltsgeraetetest is de iRobot Roomba 782e de beste robotstofzuiger die je kopen kan. Andere stofzuigerrobots van de Amerikaanse specialist in robots eindigde als tweede (iRobot Roomba 871), derde (Roomba 772) en vierde (iRobot Roomba 960). Onnodig om te zeggen dat het testteam erg tevreden is over de Roomba stofzuigers.

Kijk voor deze Roomba robotstofzuigers en andere stofzuigers bij de aanbevolen winkels om een stofzuiger te kopen.


Beste robotstofzuiger test: iRobot Roomba 782e

Samen met de veel duurdere Roomba 871 scoort de iRobot Roomba 782e als enige een Zeer Goed. In tegenstelling tot veel andere robotstofzuigers levert de Roomba 782e echt goede zuigprestaties. Hij beschikt over een krachtige vacu├╝mmotor en draaiende borstels waarmee hij zelfs lastige dierenharen goed kan opzuigen. De lange zijborstels zorgen er voor dat er ook in de hoekjes goed gezogen wordt.


Een ander sterk punt van deze beste robotstofzuiger uit de test is dat deze bijzonder stil is (61 dB). Je kan deze stofzuigerrobot dus gerust aan het werk zetten als je ligt te slapen of tijdens het televisie kijken. 2 HEPA filters zorgen ervoor dat de lucht wordt gezuiverd voor deze uitgeblazen wordt.

Schoonmaken doet deze robotstofzuiger op een slimme manier. Sensoren meten de hoeveelheid stof (ook in tapijt) en zuigt extra grondig als dat nodig is. Dankzij een meegeleverd baken kun je een deel van de ruimte afbakenen waar schoon gemaakt moet worden.

Beste Koop: Dirt Devil Spider M607

Een beetje robotstofzuiger kost al snel een paar honderd euro, maar Dirt Devil heeft het gepresteerd om een robotstofzuiger te ontwikkelen die in de bovengenoemde beste winkels voor een stofzuiger ruim onder de 100 euro wordt aangeboden. Kwalitatief haalt de Dirt Devil Spider M607 het niet bij de testwinnaar, maar hij kost dan ook nog geen vijfde van de Roomba.


En toch scoort de Dirt Devil Spider M607 een Goed en laat heel veel dure robotstofzuigers achter zich. Voor dierenharen is deze stofzuiger minder geschikt omdat de borstels niet draaien en als de accu leeg is stop hij gewoon in plaats van zichzelf op te laden.

Maar als je graag een robotstofzuiger wilt hebben zodat je wat minder vaak zelf hoeft te stofzuigen is de Dirt Devil Spider M607 een goede en voordelige keuze.

Bij de bovengenoemde beste winkels kun je deze en veel andere goede robotstofzuigers tegen een lage prijs kopen.

Publicatie test: januari 2017
Meer testen stofzuigers

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.