Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Budget printer test: Dit zijn de beste goedkope printers

Redactie     10:36    


Een printer thuis is bijna een onmisbaar apparaat. Maar de meeste mensen printen te weinig om er veel geld voor uit te geven. Voor veel particulieren is die 150 euro wel het maximale dat ze voor een printer willen uitgeven. Daarom hier een test van budget-printers met een (advies)prijs tussen de 70 en 150 euro. Onder de 100 euro heb je al een heel goede printer.


Bij de test werd gekeken naar printkwaliteit, mogelijkheden, aanschafprijs en prijs per printje. all in one kleuren inkjet-printers als zwart-wit laserprinters werden in de test meegenomen. De test werd in België door het computertijdschrift Clickx uitgevoerd.

>>> TIP: Alle goede printers koop je goedkoop bij de beste winkels om een printer te kopen. Deze winkels leveren printers tegen de laagste prijs.

Iedereen zijn eigen beste printer

Wat voor de één de beste printer is, kan voor de ander een weinig interessante optie zijn. Veel hangt namelijk af van de wensen en eisen van de gebruiken. Gebruik je de printer alleen om af en toe een briefje uit te printen, dan heb je niets aan de grote mogelijkheden van een snelle all-in-one kleurenprinter waarmee je ook kun scannen en kopiëren. Maar voor een gezin met kinderen is een simpele zwart-wit printer waarschijnlijk weer te beperkt.

>>> TIP: Nog op zoek naar de juiste printer? Gebruik dan de Printer Keuzehulp op Beste Printer Kopen en vind snel en makkelijk de voor jou geschikte printers tegen de laagste prijs. 

Beste allround budget printer: Brother DCP-J4120DW

Als er dan toch een testwinnaar aangewezen moet worden, dan de Brother DCP-J4120DW die net onder 150 euro blijft (dit is de adviesprijs, kijk bij bovenstaande beste winkels voor veel lagere winkelprijzen). Deze Brother is de beste allrounder uit de test. Het is een all-in-one inkjet die ook als kleuren-kopieerapparaat en scanner kan worden ingezet.


De Brother is snel, dit mede dankzij zijn unieke manier van printer. De Brother DCP-J4120DW print zijwaarts! Daardoor haalt hij bijna laserprinter snelheden. Ook het dubbelzijdig printen gaat vlotjes.

De kwaliteit van de kleurenfoto's blijft achter bij de uitstekende zwart-wit prints. Voor kleurenfoto's is dit niet de beste printer. Ook is de Brother niet het goedkoopst wat printkosten betreft.

Goedkoper alternatief: Epson Workforce WF-2760

De adviesprijs van de Epson Workforce WF-2760 ligt 40 euro lager en dat is natuurlijk interessant. Zo snel als de Brother is, zo traag is echter de Epson. Dat maakt deze Workforce minder geschikt voor wie veel print en voor mensen met weinig geduld. Het prijsvoordeel valt deels weg, door de wat hogere printkosten. Deze extra hoge kosten kun je wat verminderen door te kiezen voor inktpatronen met een hogere capaciteit.Daartegenover staan veel mogelijkheden, het is een all-in-one printer met fax, en het gebruiksgemak. Naast WiFi wordt ook NFC ondersteund zodat je van je smartphone kunt printen door simpelweg het toestel tegen de printer aan te houden.

Beste zwart-wit budget printer: Samsung Xpress M2835DW 2

Zwart wit printen gaat altijd sneller, goedkoper en mooier met een laserprinter. Daarom kun je als je alleen in zwart print en dat in grote hoeveelheden doet beter kiezen voor een laserprinter. Deze heb je ook al tegen budget prijzen. Bij de bovengenoemde beste winkels om een printer te kopen koop je deze laserprinter zelfs al onder de 70 euro!


Wel is de prijs per print voor een laserprinter vrij hoog. Al kun je ook hier bezuinigen door te kiezen voor een hoge capaciteit toner. Deze brengt de prijs per pagina terug van 3 cent naar minder dan 2 cent. Verder is de Samsung budget-laserprinter snel, gebruiksvriendelijk, kan hij dubbelzijdig printen en beschikt hij over een opvangbak voor de gemaakte printjes.

Kijk bij de bovenstaande beste winkels om een printer te kopen voor alle printers tegen de laagste prijs.

Publicatie test: Clickx.be februari 217
Meer printer testen

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.