Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Laptop test: Beste 15 inch laptops

Redactie     11:42    


15 inch is een populair formaat voor een laptop. Maar wat zijn de beste laptops in dit formaat? Kijk hier voor de uitslag van de laptop test. Drie maal de beste koop, de beste 15 inch laptop voor de veeleisende gebruiker, de beste 15 inch middenklasser en de beste goedkope 15 inch laptop.

De test werd uitgevoerd door de Laptopshop. Ze wezen de beste 15 inch laptops aan in iedere categorie. Daarbij testte ze niet alleen de mogelijkheden en keken ze niet alleen naar de specificaties maar werd ook rekening gehouden met de prijs. Deze laptops (en andere) zijn voordelig te koop bij de Laptopshop en de andere winkels uit het overzicht Beste Laptop Kopen.  Hier vind je ook de laptop top 10 en een Laptop Keuzehulp.

Beste laptop 15 inch: HP Pavilion 15-bc074nd

Heb je veel geld te besteden, en ga je echt voor het beste? Kies dan voor de HP Pavilion 15-bc074nd. Voor deze laptop betaal je zo'n 900 euro (kijk bij Beste Laptop Kopen hierboven voor de actuele laagste winkelprijs),  maar dan heb je ook het neusje van de zalm te pakken. Deze laptop is ook geschikt voor games (hoewel het ook weer geen echte game laptop is) en voor video-bewerking. Zware toepassingen waarvoor je een heel goede laptop nodig hebt.Via de SSD start je niet alleen snel op, maar de 256 GB biedt ook veel (snel toegankelijke) opslagruimte. Ook de  Intel Core i7-6700HQ processor levert topprestaties. De dedicated videokaart maakt serieuze videomontage mogelijk en er is op deze beste laptop uit de test 8GB geheugen beschikbaar. Een ander sterk punt is de regelbare koeling. Neem je de laptop op schoot dan kan deze extra gekoeld worden.

Het is alleen jammer dat deze laptop geen DVD of CD speler ingebouwd heeft, maar dat is tegenwoordig bij laptops meer standaard dan een uitzondering.

Beste middenklasse laptop 15 inch:  Acer Aspire E5-575G-53BZ

Zo'n 200 euro minder betaal je voor deze Acer Aspire laptop. En dan heb je nog steeds een zeer goede 15 inch laptop.  Deze beschikt over een 128 GB SSD  en een 1 TB harde schijf. Heel veel opslagruimte dus, en snel opstarten via de SSD.  Ook bij de Acer is er 8 GB RAM-geheugen en een dedicated videokaart aanwezig. Videobewerking en (niet al te zware) games spelen kan dus ook met de Acer Aspire E5-575G-53BZ.De Intel Core i5 processor blijft wat achter bij de i7 van de als beste 15 inch geteste HP, de beeldkwaliteit is wat minder vanuit een minder gunstige kijkhoek en de videokaart is wat minder, maar in zijn prijsklasse is de 15 inch Acer Aspire een absolute topper.

Beste goedkope laptop 15 inch: HP 15-ba071nd

Het beste basis-model is weer van HP. Voor zo'n 400 euro heb je een goede 15 inch laptop. Bij deze beste goedkope laptop uit de test moet je alleen geen zware games willen spelen of aan videomontage willen doen. Het scherm is HD ready en geen Full HD zoals bij de duurdere laptops hierboven. Maar voor het dagelijkse gebruik is dit een prima laptop tegen een voordelige prijs.In tegenstelling tot de topklasse en middenklasse laptops hierboven beschikt de HP 15-ba071nd zelfs over een ingebouwde DVD-speler.  Een heel goede goedkope laptop voor de gemiddelde gebruiker.

Deze laptops zijn evenals alle andere goede laptops voordelig te koop bij de winkels uit het overzicht Beste Laptop Kopen hierboven. Kijk daar voor meer informatie, prijzen en de laptop top 10.

Publicatie test: maart 2017
Meer laptop testen

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.