Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Skottelbraai test: Cadac de beste

De Cadac skottelbraai is de beste skottelbraai bbq uit de test. Kijk hier voor informatie en een aanbieding van deze beste skottelbraai en aanbiedingen van andere goede skottelbraais.

Beste skottelbraai test

Cadac is een toonaangevend barbecue-merk als het op skottelbraais aankomt. Het zal je dus niet verbazen dat een Cadac skottelbraai als beste koop uit de test is komen rollen. Hier meer informatie over de beste skottelbraai uit de test.

Het BBQcenter heeft de Cadac Carri Chef tot beste skottelbraai uitgeroepen. Deze veelzijdige barbecue is voordelig te koop bij de onderstaande aanbiedingen en bij de andere beste winkels om een skottelbraai te kopen. Je vindt daar de goedkoopste aanbieders.


Beste skottelbraai: Cadac Carri Chef

Eigenlijk is de als beste skottelbraai geteste Cadac Carri Chef veel meer dan alleen een skottebraai. Het is een zeer veelzijdige barbecue die ook als skottelbraai en plancha dienst doet. 

De Cadac Carri Chef BBQ / Skottel komt met een geëmailleerd grillrooster, een skottel en een pandrager. Ook beschikt deze skottelbraai bbq over een deksel met een geïntegreerde thermometer waardoor je hem als oven kunt gebruiken.

Cadac skottelbraai
Cadac skottelbraai


De Cadac Carri Chef skottelbraai is dus heel veelzijdig, en is daarom een populaire barbecue op de camping. Maar ook thuis in de tuin kun je net deze beste skottelbraai tal van gerechten mee maken. Voor een rondreis is deze barbecue / skottelbraai echter te groot en te zwaar. Het is immers een gasbarbecue, dus er moet ook altijd een gasflesje mee.

Maar voor de camping en de tuin is de Cadac Carri Chef barbecue / skottelbraai ideaal. De beste skottelbraai uit de test werkt op butaan en propaangas, is voorzien van drie kookoppervlakken en je kunt er alles mee maken. 

Met de skottelbraai bak je eieren, pannenkoeken, pizza's en maak je roerbakgerechten, en op het barbecuerooster kun je groente en vlees grillen. Met een draaiknop aan de voorzijde kun je de temperatuur heel precies regelen zodat het bijna niet fout kan gaan. Een echte buitenkeuken!

Wil je weten wat je allemaal op de skottelbraai kunt koken? Kijk dan bij de skottelbraai recepten voor heerlijke skottelbraai recepten die je op de Cadac skottelbraai kunt klaarmaken. Bijvoorbeeld paella, chili con carne, lasagne, gevulde paprika's, pasta, pizza, kip tandori en veel meer lekkers.

Voordelen en nadelen skottelbraai

Wat zijn voor voordelen en nadelen van de skottelbraai ten opzichte van andere barbecues. Hier een korte opsomming.

Voordelen skottelbraai

  • Een skottelbraai is een veelzijdig type barbecue, geschikt voor roerbakken, grillen, stoven en zelfs het bakken van bijvoorbeeld pannenkoeken of eieren. Kortom, je kan er goed op koken.
  • Door zijn platte schotelvorm beschikt de skottelbraai over een gelijkmatige verdeling van de hitte.
  • Door zijn vorm is de skottelbraai ook heel makkelijk en goed schoon te maken.
  • Een skottelbraai is heel goed als draagbare BBQ te gebruiken.

Nadelen skottelbraai

  • Grillen met een skottelbraai geeft niet de rokerige smaak van de houtskool BBQ. Ook de grillstrepen ontbreken.
  • Je kan een skottelbraai goed meenemen, maar je moet wel altijd een gasfles(je) meenemen.

Over de skottelbraai

De geschiedenis van de skottelbraai gaat terug naar de jaren 1940 toen de Zuid Afrikaan Harold Witcomb tijdens zijn kampeervakantie in zijn eigen land boeren op een schotelvormig landbouwwerktuig hun eten zag bereiden. Zo bereide de boeren hun maaltijden als ze op het land aan het werk waren.

Witcomb gebruikte dit werktuig als basis voor zijn ronde, platte schijf van geëmailleerd staal dat hij de Skottel noemde. Bij kampeerders in Zuid Afrika werd deze barbecue (braai) dusdanig populair dat de Zuid Afrikaanse fabrikant Cadac de rechten op het produceren van de skottel braai overnam, het ontwerp verbeterde, en het internationaal ging verkopen. 

Kijk voor de Cadac Carri Chef en andere goede skottelbraaien en barbecues bij de bovengenoemde beste winkels.

Zie ook: Beste barbecues uit de test

Foto's: Cadac


Samenvatting:
Skottelbraais zijn populaire gasbarbecues. Je kunt met een goede skottelbraai namelijk veel meer dan alleen barbecueën (grillen). Je kunt met een goede skottelbraai ook roerbakken, wokken en bakken. Officieel heeft een skottelbraai geen rooster, maar om deze als BBQ te kunnen gebruiken wordt er normaal gesproken een rooster meeheleverd. Bij de beste skottelbraai, de Cadac Carri Chef, is dat ook het geval. Hierboven de informatie over deze beste skottelbraai en andere goede skottelbraais.