Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Soundbar test. Dit zijn de beste soundbars

Redactie     13:23    

Flatscreen tv's zien er mooi uit en ze geven een prachtig beeld. Daarop is niets aan te merken. Wat wel achterblijft is de kwaliteit van het geluid. Doordat het platte scherm zo weinig ruimte heeft voor speakers is de geluidskwaliteit van veel platte televisies matig te noemen. Veel mensen kiezen daarom voor een soundbar of surround-set bij hun nieuwe televisie.


Steeds vaker wordt daarbij gekozen voor een soundbar. Deze biedt weliswaar niet het echte bioscoop surround-geluid maar zorgt wel voor een goede muziekkwaliteit en een duidelijk verstaanbaar televisiegeluid. Hier de uitslag van een uitgebreide soundbar test.

Het tijdschrift Hardware.info testte 15 van de belangrijkste soundbars uit. De prijzen liepen uiteen van een ruime 200 euro tot een adviesprijs van 799 euro. Helaas is de laatste prijs die van de beste soundbar uit de test. Gelukkig zijn er ook goedkope alternatieven. Sounsbars zijn voordelig te koop bij de aanbevolen winkels uit het overzicht Beste Soundbar Kopen.

Beste soundbar test: Teufel Cinebar 52 THX

Hardware.info kiest overtuigend voor de Teufel Cinebar 52 THX als beste soundbar uit de test.

Hoewel deze soundbar zijn nadelen heeft (daarover verderop meer) levert hij een geluid om U tegen te zeggen. De soundbar komt met een subwoofer die geweldig goed presteert. De Teufel Cinebar 52 THX benadert van alle 15 soundbars het surround geluid het best.


Een nadeel van de Teufel Cinebar 52 is dat deze soundbar behoorlijk hoog is. Dat kan beteken dat hij zelfs in de weg kan staan als je televisie laag op z'n pootjes staat. In dat geval zal je er een andere plek voor moeten kiezen.  Een ander nadeel is dat je naar deze soundbar niet draadloos kunt streamen. Je kan hem dus niet als draadloze Bluetooth-speaker of WiFi-speaker gebruiken voor je smartphone, tablet of computer. Een groot nadeel wat ons betreft!

Wij zijn dan ook wat minder enthousiast over de Teufel Cinebar 52 dan Hardware.info. Of je moet alleen voor het allerbeste televisiegeluid willen gaan. Dan is dit inderdaad de beste soundbar.


Goedkoper alternatief: JBL SB350 / Harman Kardon SB20

JBL en Harman Kardon brengen dezelfde soundbar op de markt met niet alleen een ander merklabel, maar ook met een andere behuizing. Qua geluid en mogelijkheden zijn deze soundbars echter identiek.Voor circa 250 euro (zo'n 550 euro minder dan de Teufel!) heb je de JBL (foto). Deze kun je ook als Bluetooth speaker gebruiken wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Goedkoper alternatief: Philips HTL5160B soundbar

Ook de ietsje duurdere Philips HTL5160B soundbar komt goed uit de test. Ook deze soundbar is als Bluetooth speaker te gebruiken.

Beste soundbar zonder subwoofer: Bose Solo 5

Bovenstaande vier soundbars beschikken allemaal over een losse subwoofer. Zit je niet op zo'n extra kast te wachten en neem je daarmee een wat minder heftig basgeluid op de koop toe? Dan is de Bose Solo 2 de beste koop. Deze sounbar zelf is met een breedte van 55 centimeter zelf ook nog eens bescheiden om te zien. Maar het geluid is prima.


Qua prijs zit de Bose Solo 5 op het zelfde niveau als de Harman, Philips en JBL soundbars hierboven, maar je krijgt er dus geen subwoofer bij en het kastje is smaller. Al merk je dat laatste niet aan het geluid.

Kijk bij bovenstaande Beste Soundbar Kopen voor alle actuele prijzen, specificaties en meer informatie over deze en andere soundbars.

Deze test is te vinden in de Hardware.info van februari 2017.
Meer soundbar testen.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.