Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Beste budget tablets

Redactie     19:15    


Niet iedereen wil honderden euro's neertellen voor een nieuwe tablet. Dat is ook helemaal niet nodig. Ook onder de 200 euro zijn leuke tablets te koop die prima werken. Het betreft dan vaak tablets van een goed merk die al wat ouder (en daarom wat goedkoper) zijn. Hier de beste grote budget tablet en de beste kleine budget tablet uit de test.


Kijk bij de beste winkels om een tablet te kopen voor een goede tablet tegen de laagste prijs. De onderstaande tablets zijn daar ook te koop. Door te kiezen voor een wat ouder model van een goed merk heb je vaak een heel goede tablet voor weinig geld.

Beste grote budget tablet: Lenovo Tab 2 A10-70f

De Lenovo Tab 2 (A10-70f) koop je tegenwoordig al onder de 180 euro. Dan heb je een goede en grote (10,1 inch) tablet. Qua prijs een budget tablet, qua mogelijkheden en kwaliteit heel wat meer dan dat.Het WUXGA beelscherm van deze beste budget tablet is met 1920 x 1200 pixels bijvoorbeeld dubbel zo scherp als een HD scherm, en dat levert op het 10,1 inch scherm prachtige filmbeelden op. Veel detail is zichtbaar. En door deze hoge resolutie kun je ook veel apps en andere informatie op het scherm kwijt.

De processor is een snelle 1500 MHz Quad Core en je hebt 2GB RAM geheugen en 16 GB opslagruimte dat via micro SD is uit te breiden. Natuurlijk worden WiFi en Bluetooth ondersteund. Technisch is er niets mis met deze budget-tablet, het is alleen jammer dat er bij deze wat oudere tablet geen hogere versie dan Android 5. wordt ondersteund.

Een prima goedkope tablet die niet voor niets door de Consumentenbond tot beste koop is uitgeroepen.

Beste kleine budget tablet: Acer Iconia One 8 B1-850

Minder dan 130 euro kost de Acer Iconia One 8 (B1-850). Een heel lage prijs voor deze goede 8 inch tablet. Ook dit is een al wat ouder maar daardoor heel goedkoop model voorzien van Android 5.1 Lollipop.


Het scherm met IPS paneel levert prachtige beelden vanuit iedere kijkhoek met realistische kleuren. Films kijken is een genot. Dankzij GPS is de budget-tablet ook nog eens als volwaardig navigatiesysteem in te zetten. Dankzij de krachtige accu kan deze beste kleine budget tablet uit de test best even zonder stroom.

MicroSD, WiFi, Bluetooth, twee camera's, deze beste kleine budget tablet heeft het allemaal.

Kijk bij bovenstaande winkels voor de actuele prijzen.

Publicatie test: maart 2017
Kijk hier voor meer tablet testen
Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.