Test beste gasbarbecue (beste gas BBQ en buitenkeuken)

De beste gasbarbecue uit de test, de beste koop en aanbiedingen van nog meer goede gasbarbecues en buitenkeukens.

De barbecue is razend populair in de zomer, en de BBQ wordt steeds vaker gebruikt. Daarom zijn er steeds minder mensen die met een eenvoudige houtskool-barbecue genoegen nemen. De gasbarbecue wint steeds meer aan populariteit, en dan met name de wat uitgebreidere gasbarbecue, de buitenkeuken.

Beste gas BBQ goedkoop Campingaz

Barbecueën op de gasbarbecue is makkelijker en je kunt er veel beter gerechte op klaarmaken. Maar wat is de beste gasbarbecue? Hier kijken we naar de beste gasbarbecue / beste buitenkeuken uit de BBQ test en naar enkele goede alternatieven. Het gaat daarbij om gasbarbecues met meerdere branders (buitenkeukens).

Hieronder vind je de beste gasbarbecues uit de test. Het betreft twee prijzige Weber gas BBQ's en een goedkopere Campingaz gas BBQ. Zit hier niet jouw beste gas BBS tussen? Of zijn deze gas barbecues je toch nog te duur. 

Hieronder vind je aanbiedingen van meer goede gas BBQ's en de beste gas barbecues en beste buitenkeukens uit andere testen.


Of gebruik onderstaande BBQ keuzehulp om je persoonlijk beste barbecue of buitenkeuken snel en makkelijk te selecteren.

BBQ barbecue

Beste gasbarbecue: Weber Spirit E310

In Duitsland testte de specialisten van Gassgrill Check de belangrijkste barbecues en daarbij kwam de Weber Spirit E310 als beste gasbarbecue uit de test. 

Maar wat maakt de Weber Spirit E310 tot de beste gasbarbecue? Ten eerste is dit een ruime barbecue waarop je voor grote gezelschappen kunt barbecueën. De Weber Spirit E310 biedt ruimte genoeg om maaltijden te bereiden voor groepen tot wel 12 personen. 

Het grillrooster is van gietijzer, dat is een sterk punt want gietijzer zorgt voor een heel gelijkmatige warmteverdeling waardoor het niet uitmaakt waar op het rooster je de het voedsel bereidt.


Gas BBQ Weber Spirit E310

Gas BBQ Weber Spirit E310

De gasfles kun je bij deze beste gasbarbecue netjes opbergen in een kast onder de barbecue. Het is een echte buitenkeuken met drie branders die  traploos instelbaar zijn zodat je altijd de perfecte temperatuur kunt kiezen.  

Flavorizer Bars zorgen er niet alleen voor dat de vleessappen worden afgevoerd, maar ze zorgen ook voor aromatische rook die zorgt voor een extra lekkere grillsmaak aan je gerechten.

Het is alleen jammer dat de Weber Spirit E310 de zijbrander mist die je op veel andere gasbarbecues wel tegenkomt, maar met 3 gewone branders hoeft dat geen nadeel te zijn.

Beste gasbarbecue met zijbrander: Weber Spirit E-320

En mocht je die zijbrander wel nodig hebben. Geen probleem, de bovenstaande beste buitenkeuken / beste gasbarbeque is er namelijk ook met zijbrander, als Weber Spirit E-320 Classic. 

De experts van het BBQcenter kozen voor deze versie van de bovenstaande Weber gasbarbecue als beste koop voor wie een goede buitenkeuken zoekt. 

De Weber Spirit E-320 is het luxere model dat dus wel over een zijbrander beschikt. 


Goedkoop alternatief (beste koop): Campingaz 2 Series Classic EXS

Maar we kunnen ons voorstellen dat de Weber Spirit gasbarbecues een beetje boven je budget zitten. Zoek je een goede maar ook goedkope gasbarbecue? 

Kijk dan eens bij de onderstaande aanbieding naar de Campingaz 2 Series Classic EXS. Dit is een relatief goedkope gas BBQ van prima kwaliteit.


Deze Campingaz gas BBQ is een nette gasbarbecue met  2 hoofdbranders, een zijbrander, een ingebouwde thermometer, een uitneembare vetopvangbak en 2 zijtafels voor extra werkruimte.

Gas BBQ Campingaz

Gas BBQ Campingaz 


Ook bij deze voordelige Campingaz gasbarbecue is het rooster van gietijzer. En ook op deze barbecue kun je voor 12 personen eten bereiden. Deze buitenkeuken is voorien van kastruimte en een handig warmtehoudrek. Een heel aantrekkelijke gasbarbecue voor weinig geld!

Kijk bij het bovengenoemde aanbiedingen om deze en andere barbecues tegen de laagste prijs en zonder verzendkosten te kopen.

Meer goede gasbarbecues

In deze overzichten (en bij de hier onder genoemde beste goedkope BBQ winkels) vind je nog veel meer goede gasbarbecues. Je vindt ze daar in alle soorten, van een eenvoudige gas BBQ tot een uitgebreide buitenkeuken op gas.

Van bekende gas BBQ fabrikanten als Weber, Napoleon, Barbecook, Boretti, Campingaz, Rösle, Cadac, OutdoorChef, Grandhall en El Fuego, maar ook goede gasbarbecues van minder bekende merken.


Zie ook:  

Foto's: Campingaz, Weber, Campingaz


Samenvatting:
Een gasbarbecue met meerdere branders (gaspitten / kookzones) wordt ook wel buitenkeuken genoemd. Dit omdat je er net zoals met een gasfornuis meerdere gerechten gelijktijdig kunt bereiden op verschillende temperaturen. Hierboven vind je de beste gasbarbecues / beste buitenkeukens uit de test. Het betreft 3 beste buitenkeukens uit 3 verschillende testen.