Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste receiver met netwerk ondersteuning

Redactie     15:52    


Op een receiver sluit je je audio-apparatuur aan en je kunt er radio mee ontvangen. Maar van een goede audio receiver mag je tegenwoordig meer verwachten. Namelijk dat deze ook spotify en internetradio kan ontvangen en dat je muziek van je computer, tablet en smartphone naar de receiver kan streamen, bijvoorbeeld van Youtube en je MP3-collectie. Dat kan allemaal als je receiver overweg kan met Bluetooth en WiFi.

In Duitsland zijn deze receivers met WLAN -ondersteuning getest. Hier kijken we naar twee stereo-receivers die bij deze test een Zeer Goed scoorde, de Denon CEOL RCD-N9 en de Pioneer X-HM82.


Update: Inmiddels is de N9 opgevolgd door de Denon CEOL RCD-N10 (die als mini-systeem met speakers wordt verkocht) en door de Denon CEOL Piccolo N4 (zonder speakers).

Zeer Goed getest: Denon CEOL RCD-N9

De Denon CEOL RCD-N9 ondersteunt WiFi, Ethernet, Airplay en Bluetooth. Geen enkel probleem dus om deze receiver met je netwerk te verbinden en muziek naar je audio-set te streamen. Internetradio, Spotify, de MP3-muziek op je computer of externe harde schijf, je speelt het allemaal af via deze Denon stereoreceiver. Om het helemaal makkelijk te maken is er Spotify Connect in de receiver ingebouwd.


Maar natuurlijk kun je ook op de "ouderwetse" manier muziek afspelen. Vanaf CD bijvoorbeeld (audio-CD of MP3-cd), want de Denon CEOL RCD-N9 beschikt over een CD-speler.  Maar ook vanaf een USB-stick of USB-schijf, en je kunt radio beluisteren. Zowel analoog als digitale DAB+ radio. En voor de televisie is er een optische aansluiting voor het beste tv-geluid. HDMI ontbreekt bij de opties.

Hou er wel rekening mee dat deze stereo-receiver zonder speakers geleverd wordt. Maar dit geeft je wel de mogelijkheid zelf je ideale speakers er bij te zoeken.

Zeer goed getest: Pioneer X-HM82

Ook de Pioneer WiFi streamer is met een Zeer Goed beoordeeld. In tegenstelling tot de Denon heeft de Pioneer X-HM82 wel een 3,5mm mini-jack ingang zodat je er makkelijk via een kabeltje smartphones op aan kunt sluiten.De Pioneer is een behoorlijk stukje duurder dan de Denon CEOL RCD-N9 maar dit prijsverschil wordt teniet gedaan doordat er speakers bijzitten. Maar dat moet je natuurlijk wel willen.

Kijk bij het boven genoemde Beste Audioappatuur Kopen voor meer informatie en de laagste prijs. Niet alleen van deze receivers maar ook van andere versterkers en audio-apparatuur.

Zie ook: Meer testen van receivers

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.