Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Kassa supermarkttest: Jumbo goedkoopste supermarkt

Redactie     10:08    


Niet de Lidl en de Aldi kwamen bij Kassa's supermarkttest als goedkoopste supermarkt uit de test maar de Jumbo, op de voet gevolgd door de Plus. Dit komt omdat bij de test voor het eerst de budgetmerken van de grote supermarkten meetelden.

Bij vorige edities van "Kassa's boodschappenmandje" kwamen de Aldi en de Lidl telkens als goedkoopste supermarkt van Nederland uit de bus.

Zo wordt Kassa's Boodschappenmandje gevuld

Kassa's Boodschappenmandje is de jaarlijkste supermarkttest van Kassa waarbij het televisieprogramma op zoek gaat naar de goedkoopste supermarkt van Nederland. Dit jaar stonden er 27 alledaagse produkten op het boodschappenlijstje die bij iedere supermarkt gekocht werden. Om er voor te zorgen dat er geen sprake is van een momentopname worden aanbiedingen niet meegenomen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van voordeelverpakkingen.

Voor de eerste keer in deze supermarkttest werden niet alleen de A-merken en de huismerken meegenomen, maar ook de budgetmerken. Van ieder product werd dus de allergoedkoopste variant gezocht.

Jumbo de goedkoopste supermarkt

Het gevolg was dat de supermarkten die andere jaren duurder waren nu het best scoorde. De Jumbo was zelfs de goedkoopste supermarkt voor de Plus, met een minimale voorsprong van 59 cent per boodschappenmandje. Albert Heijn eindigde als derde. De Spar was nog wel steeds een dure supermarkt. Hier werd 18% meer betaald dan bij de Jumbo.

Maar denk ook aan smaak en kwaliteit

Maar pas op, bij het vullen van Kassa's boodschappenmandje werd alleen naar de prijs gekeken. Supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en Plus voeren merken van verschillende prijsniveaus's (en kwaliteitniveau's), terwijl Lidl en Aldi vaak maar één product voeren. De kwaliteit van deze producten is vaak hoger dan de allergoedkoopste producten bij Jumbo, Albert Heijn en Plus.

Budgetmerken supermarkt echt goedkoper

Het scheelt wel een stuk of je kiest voor huismerken of budgetmerken. Verleden jaar (toen de budgetmerken nog niet mee mochten doen) koste Kassa's boodschappenmandje bij de Jumbo 51,05 euro, nu 40,18 euro. Ook de prijzen van de boodschappenmandjes bij de AH en Plus daalde in die mate. Bij de Lidl en Aldi lagen de prijzen zelfs ietsje hoger dan vorig jaar.

Bekijk hier het item uit de televisie-uitzending van Kassa


Publicatie test: april 2017
Foto: Jumbo

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.