Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test multiroom audio systemen (speakers en ontvangers)

Redactie     17:32    


Bluesound is de toch wel wat verrassende winnaar van een test van multiroom audio systemen. Hier kijken we naar deze draadloze speakers en ontvangers waarmee je eventueel een soundsysteem kunt opzetten dat meerdere kamers omvat. Ook kijken we naar het beste goedkopere alternatief.

Let op! Deze test komt uit 2017. Kijk bij de testen van WiFi speakers voor de beste multiroom audio systemen uit meer recente testen.

Grote namen vallen tegen

Sonos is de grootste naam op het gebied van multiroom audio systemen en multroom speakers, maar Sonos was niet de beste in de multiroom systeem test. Een andere grote naam, Bose, kwam zelfs matig uit de test. Bluesound was winnaar van deze test uitgevoerd door het computertijdschrift ComputerTotaal. En hoe, als enige scoorde ze de volledige vijf sterren. Ook What Hi-Fi bekroonde de componenten van Bluesound met de maximale vijf sterren.

Deze multiroom systemen bestaan uit draadloze speakers en uit ontvangers waarmee je elke speaker draadloos kunt toevoegen aan het audiosysteem. De systemen heten multiroom audiosystemen omdat je ze kunt gebruiken om dezelfde muziek af te laten spelen in meerdere ruimtes van je huis. Maar je kunt ook één multiroom speaker kopen om deze als draadloze Wifi/Bluetooth speaker te gebruiken of een ontvanger aanschaffen om van je bestaande speakers een draadloze WiFi en/of Bluetooth speaker te maken.

Alle multiroom systemen zijn te koop bij de winkels vermeld in het overzicht Beste Multiroom Systeem Kopen. Je vind daar naast de aanbevolen aanbieders ook de Multiroom systeem top 10 en een Multiroomsysteem Keuzehulp.

Beste multiroom systeem: Bluesound 

Zowel ComputerTotaal als What Hi-Fi kiezen voor Bluesound, een jong gespecialiseerd merk wat zowel multiroom-speakers als -ontvangers uitbrengt. Wat beiden betreft bieden ze veel keuze. Ze zijn inmiddels aan hun tweede serie apparaten toe. Deze Bluesound 2 serie is de serie die de multiroom systeem testen wint.De Bluesound systemen werken via Bluetooth en Wifi, wat een voordeel is ten opzichte van bijvoorbeeld de Sonos systemen die niet met Bluetooth kunnen worden gestreamd. De Bluesound apparatuur maakt zelfstandig contact met internet en geeft zo toegang tot duizenden online radiostations en heel veel online muziekdiensten zoals Spotify, Deezer, TuneIn en veel meer. Ook kun je alle geluid van je tablet, smartphone, computer e.d. streamen, zoals het geuid van YouTube en je MP3 verzameling.

Bovenstaande is niet uniek. Wat Bluesound de testwinnaar maakt, ondanks hun hogere prijzen, is de hoge geluidskwaliteit van al hun apparatuur.

Zoek je toch wat goedkopere multiroom audio-apparatuur? Dan hebben we hieronder nog een goedkoper alternatief.

Goedkoper alternatief: HEOS (Denon)

De HEOS apparatuur scoort ook heel goed in de test en is een behoorlijk stukje goedkoper. HEOS biedt een hele reeks multiroom-speakers, een soundbar die je ook op dit systeem kunt aansluiten en een ontvanger voor je bestaande speakers. Het geluid van al deze apparatuur is ver boven gemiddeld.Ook naar de HEOS multiroomaudio apparatuur kun je streamen vanaf zowel Bluetooth als WiFi.  En de apparatuur is te bedienen met de Spotity-app.

Kijk bij het boven genoemde Beste Multiroom Audio Systeem Kopen voor de beste en goedkoopste aanbieders van deze en andere multiroom audio systemen.

Zie ook: Alle testen van speakers en speaker-systemen

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.