Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

AD Fietstest: Gazelle CityZen, beste koop bij test speed pedelecs

 


Op een speed pedelec (ook wel speed e-bike of speedbike genoemd) wordt vaak gezien als e-bike. Toch is zo'n speed pedelec in de praktijk eerder een vervanger voor een brommer dan voor een elektrische fiets. De speed pedelecs worden dan ook vooral gebruikt om files te omzeilen bij het woon/werk verkeer. Bij de AD Fietstest 2017 werd de Gazelle CityZen Speed uitgeroepen tot de beste koop bij de speedpedelecs test.


Deze Gazelle CityZen is te koop als "gewone" stadsfiets, als e-bike en als speed pedelec.

Beste Koop speedpedelec test: Gazelle CityZen speed pedelec

Gazelle is geen merk fietsen dat bekend staat om zijn goedkope fietsen, maar de fabrikant van kwaliteitfietsen levert met de Gazelle CityZen een speedbike af die verbazend voordelig is voor een speed pedelec. Kijk bij bovenstaande winkel voor de laagste actuele prijs.De Gazelle CityZen speed pedelec is een terechte Beste Koop. Voor een lage prijs biedt deze speed e-bike een prima ondersteuning. Ook is deze speed pedelec in vergelijking met de pedelecs van andere merken verbazend licht. Het lijkt wel een gewone e-bike! Helaas is de motor niet echt stil te noemen.

De fiets van de toekomst

Met een speed pedelec als de Gazelle CityZen zoef je met een snelheid van zo'n 40 kilometer per uur naar werk, school of een andere bestemming. Ondanks de helmplicht en het sinds 2017 verplichte kentekenplaatje (voor de wet is het een bromfiets) worden de speed pedelecs een grote toekomst voorspeld. Het zijn ideale "fietsen" om files te omzeilen. De overheid wil tussen grote steden zelfs fietssnelwegen aanleggen zodat je in korte tijd bijvoorbeeld van Utrecht naar Amsterdam kunt rijden. Deze kaarsrechte fietspaden komen langs snelwegen of kanalen te liggen.


De Gazelle CityZen Speed is helemaal klaar voor deze ontwikkelingen. Dankzij zijn krachtige elektrische motor van Bosch haal je zonder moeite een snelheid van 40 kilometer per uur rijden. En dat zonder moe te worden, en zonder bezweet op je werk aan te komen. En van files heb je al helemaal geen last. Hydraulische schijfremmen zorgen voor veel veiligheid, ook bij hoge snelheden.

Meer informatie


De AD speed pedelec fietstest 2017 is te lezen in het Algemeen Dagblad van 29 april.
Meer testen van speed pedelecs

Foto's: Gazelle

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.