Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste 4k monitor (Ultra HD)

Redactie     18:17    


Ultra HD 4K televisies zijn zeer in opmars, ondanks dat er nog nauwelijks televisie-uitzendingen in 4K beschikbaar is. Wat dat betreft heb je meer aan een Ultra HD 4K monitor. YouTube video's, games en andere digitale content is wel vaak in deze hoge resolutie te bekijken. Een goede reden om eens te kijken naar resultaten van een test van Ultra HD 4K monitoren.


Het computermagazine Hardware.info voerde een test uit en testte de Philips 328P6VJEB/00 als beste Ultra HD 4K monitor. Wij kijken hier naar deze beste Ultra HD monitor uit de test en goedkopere maar goede alternatieven (beste koop).

Alle genoemde monitoren zijn te koop bij de ComputerStore van CoolBlue. Kijk daar voor de actuele lage prijzen.

Beste 4K monitor: Philips 328P6VJEB/00

Maar eerst de als beste 4K monitor geteste Philips Ultra HD monitor (3840 x 2160 pixels). Dit is een grote monitor met een beelddiagonaal van maarliefst 32 inch. Deze computermonitor levert waanzinnig scherpe en heldere beelden. Met prachtige kleuren. Het VA paneel staat garant voor ware kleuren vanuit iedere kijkhoek. Alle kleuren zijn extreem realistisch. Indrukwekkend!En niet alleen op het gebied van beeld en kleur is deze Ultra HD 4K monitor een topper. Ook op andere punten scoort hij. Zo is deze grote monitor heel goed te draaien, te kantelen en te roteren. Er zijn goede luidsprekers ingebouwd (je bespaart dus op speakers) en de trillingsvrije technieken gaan vermoeide ogen tegen. Heeft deze best geteste 4K monitor dan geen nadelen? Ja één, voor gamers is de 4ms responstijd niet optimaal. Deze monitor is zeer geschikt voor videobewerking, fotobewerking en voor digitale televisie, maar het is geen gamemonitor.

Goedkoper alternatief 1: Samsung U28E590D

De bovenstaande Philips heeft een adviesprijs van zo'n 600 euro. Is je dat te gortig? Kijk dan eens naar de Samsung U28E590D. Met dezelfde 4K resolutie, maar wel iets kleiner (28 inch). En ook op andere punten scoort deze Ultra HD monitor minder. Zo is hij niet in hoogte verstelbaar (maar wel goed te kantelen) en heeft hij geen IPS paneel. Maar je bespaart wel zo'n 225 euro ten opzichte van de bovengenoemde monitor bij de aanschaf van de Samsung U28E590D.Ook is deze 4k monitor door zijn 1 ms reactietijd zeer geschikt voor het spelen van zware grafische games. Een prima 4K game-monitor! Hou er wel rekening mee dat je deze monitor via HDMI 2.0 of DisplayPort moet aansluiten voor het beste resultaat.

Goedkoper alternatief 2: LG 27UD58P

Een ander goedkoper alternatief is de LG 27UD58P die door Coolblue wordt geadviseerd als beste koop voor grafisch gebruik.


Ondanks zijn 5 ms responsetijd is deze 4K monitor toch heel geschikt voor gamen dankzij de  AMD FreeSync technologie (maar dan heb je wel een AMD processor in je PC nodig). Verder heeft deze 4K monitor in tegenstelling tot de Samsung 4K monitor wel een IPS paneel (voor ware kleuren uit iedere hoek) en een draai en kantel systeem. De prijs ligt wel iets hoger. Zie bovenstaande winkel voor de actuele prijs.

Goedkoper alternatief 3: AOC U2777PQU

Een derde alternatief is de AOC U2777PQU. Deze 4K monitor is goedkoper dan de als best geteste Philips Ultra HD monitor, maar wel duurder dan de andere alternatieven. Coolblue prijst deze Ultra HD 4K monitor echter aan vanwege het scherpste beeld. Ook zijn de kleuren zeer helder en levensecht, zorgt IPS voor een topkwaliteit uit alle hoeken, en is dit scherm op alle manieren te draaien, kantelen, roteren en verstellen.


Doordat de rand van dit scherm vrijwel onzichtbaar is is deze 4K monitor zeer geschikt voor wie met meerdere monitoren naast elkaar werkt. Voor gamen is dit scherm echter minder ideaal.

Beste zeer grote Ultra HD 4K monitor: Iiyama ProLite X4071UHSU-B1

Tot slot nog een alternatief. Niet op basis van prijs, maar op basis van grootte. De Iiyama ProLite X4071UHSU-B1 is namelijk wel 40 inch groot. Dat is enorm voor een monitor (ruim een meter), wat deze Iiyama ProLite 4K monitor zeer geschikt maakt voor het kijken van films, maar ook voor het nauwkeurig bewerken van foto's en video's. En natuurlijk is zo'n enorm scherm geweldig voor wie met veel vensters tegelijk werkt.Kijk voor de meest actuele prijzen van al deze beste Ultra HD 4K monitoren bij de bovengenoemde winkel.

Publicatie test: mei 2017
Meer monitor testen

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.