Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Test: Marsupi draagzak beste babydrager

De draagzak is een babydrager waarmee je de baby op je borst (maar vaak ook op je rug) kunt dragen. Hier de beste baby draagzak uit de test en andere goede draagzakken voor de baby.

baby draagzak Marsupi babydrager

Bij een uitgebreide test van babydragers is de Marsupi als beste babydrager getest. De Marsupi babydrager is een moderne draagzak die zowel voor ouder als kind erg comfortabel is. De Marsupi draagzak is een buikdrager die ook als rugdrager gebruikt kan worden.


De Marsupi babydrager, die voordelig te koop is bij goede online babywinkels, combineert een trendy uiterlijk met veel draagcomfort en gebruiksgemak. De Marsupi draagzak sluit bijvoorbeeld niet met gespen maar met bijzonder sterk klittenband.

Makkelijk te bevestigen

Het bevestigen van deze beste draagzak gaat als volgt: Je sluit de banden om je taille, je zet de baby dan in de draagzak, je kruist de schouderbanden op je rug en plakt deze met het klittenband aan de voorkant vast. Slechts weinig babydragers zijn zo makkelijk te bevestigen als de Marsupi draagzak.

Marsupi draagzak buikdrager baby

Marsupi draagzak als buikdrager baby

Van pasgeboren baby tot 10 kilo

Pasgeboren baby's kunnen meteen in de Marsupi babydrager en ze kunnen daarin meegedragen worden tot ze een kilo of tien zijn. 

De baby kan op de buik of rug gedragen worden, maar als rugdrager is de Marsupi toch wat minder geschikt. Je ziet namelijk niet goed of het klittenband daar goed vast zit, en hebt ook onder het lopen minder toezicht. Als rugdrager is de Marsupi babydrager dus eigenlijk alleen echt goed als je met z'n twee├źn loopt, en de ander de kleine een beetje in de gaten kan houden.

De Marsupi draagzak is bijzonder makkelijk mee te nemen als je hem niet gebruikt. Het is maar een klein pakketje.

Ook de kleinste baby's zitten comfortabel in deze draagzak, iets dat lang niet altijd het geval is bij andere babydragers. Tot maat 68 kun je gebruik maken van een meegeleverd bandje om de heupjes op de juiste manier te spreiden. Het rugpand is via vier drukknopen op de juiste lengte te maken.

Marsupi draagzak baby

Marsupi draagzak baby


Babydrager in drie maten

De Marsupi babydrager wordt geleverd in drie maten, S (tevens M), L en XL. De tailleomvang en de lengte van de ouders is daarbij bepalend voor de beste maat van de draagzak. Willen beide ouders de baby kunnen dragen, dan is het dus voor het draagcomfort het beste als de maten niet te veel afwijken. 

Gelukkig is er veel overlap tussen de maten: S is er voor een taille tussen de 65 en 100 centimeter en een lichaamslengte tot 1.80 meter. L is er voor een tailleomvang van 75 tot 105 centimeter en een lengte vanaf 1.75 meter, en XL eveneens voor ouders die groter zijn dan 1.75 meter maar nu met een taille van 85 tot 120 centimeter.


Best geteste babydrager

De Duitse experts van Babytragen Test beoordelen de Marsupi baby draagzak als gegarandeerd veilig en aangenaam voor ouders en kind. Een goede gewichtsverdeling ontziet de rug van de ouders en hoofd en nek van de baby worden goed beschermd,.

Marsupi draagzak, beste babydrager test

Marsupi draagzak, beste babydrager test


Doordat de Marsupi draagzak van biologisch katoen gemaakt wordt is het niet schadelijk als de baby aan het materiaal sabbelt. Ook is deze baby draagzak daardoor makkelijk te wassen. En ook de prijs van deze beste babydrager uit de test is bijzonder aantrekkelijk.

Kijk voor de prijzen van deze en andere babydragers bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels.

Foto's: Marsupi

Zo draag je veilig de baby in een draagzak

Hieronder vind je een video van de Consumentenbond waarin een draagdoek expert het veilig gebruik van een draagdoek uitlegt en demonstreert. (Deze video staat los van de babydrager test).Video Consumentenbond: Tips gebruik babydragerOnderwerp:
De Marsupi draagzak is als beste babydrager getest. Deze beste babydraagzak kan zowel als buikdrager als rugdrager gebruikt worden. De beste baby draagzak is comfortabel voor ouder en kind en gemaakt van kindveilige materialen. De beste babydrager is geschikt voor een pasgeboren baby tot kinderen van 10 kilo.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De baby draagzak is een geweldige uitvinding. Ik loop liever een hele dag met die kleine purk in een babydrager rond dan dat ik hem in de kinderwagen leg. Die wagen wordt dan ook niet veel gebruikt. Met de baby op je borst heb je een heel direct contact.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.