Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test robotmaaiers. 3 x de beste robotgrasmaaier

Redactie     14:05    


Robotmaaiers worden steeds betaalbaarder, daardoor zien je steeds vaker een robotmaaier in een tuin rondrijden. Hier kijken we naar drie aanbevolen robotgrasmaaiers. De beste robotgrasmaaier voor elke grootte gazon.

Deze drie robotmaaiers worden als beste koop aanbevolen door de specialisten van de Grasmaaierstore. Bij deze winkel en andere aanbevolen winkels bij Beste Robotmaaier Kopen kun je deze robotgrasmaaiers kopen.

Beste robotmaaier gazon tot 500 m²: Robomow RC304u

De Robomow RC304u is een robotmaaier (net) onder de 1.000 euro. En een heel goede! Deze robotgrasmaaier beschikt over een accu waarmee hij 50 minuten lang kan maaien. Raakt de stroom op, dan rijdt de Robomow naar zijn basisstation, laadt zichzelf op (duurt 70 minuten), en gaat weer verder met zijn werk. Een ideale tuinman!


Doordat de Robomow robotmaaier ook buiten zijn wielen maait worden ook de gazonrandjes netjes gemaait. De gewenste maaihoogte en tijden waarop de grasmaaier mag maaien stel je via een app in (voor Android en iPhone), en je kunt dit zelfs onder het maaien van afstand aanpassen.

De Robomow RC304u beschikt over diefstalbeveiliging / tilbeveiliging, kan heuvelachtige tuinen maaien en wordt geleverd met 150 meter perimeterdraad.

Beste robotmaaier gazon tot 1000 m²: Gardena Sileno

Voor grote gazons (tot 1000 m²) is de Gardena Sileno een beter werkpaard. Een sterk punt van deze Gardena robotmaaier is dat deze onder zo goed als alle weersomstandigheden zijn werk kan doen. En ook met ongelijke terreinen en hellingen heeft deze robot grasmaaier geen enkele moeite. De Gardena Sileno versnippert het gras (mulchen) en laat deze grasresten als mest op het gazon liggen. Een alarmfunctie en diefstalbeveiliging met pincode zorgt er voor dat niemand deze robotmaaier uit je tuin wil stelen.


Een maaisessie duurt bij de Gardena Sileno een uur, en voor het zelfstandig opladen is eveneens een uur nodig. Zodoende kan hij effectief meer maaien dan de eerdergenoemde Robomow RC304u.

Beste robotmaaier gazon groter dan 1000 m²: Robomow RS625u

Voor de echt grote gazons (meer dan een vierkante kilometer) heeft Robomow weer de beste robotmaaier. Deze Robomow RS625u kan zelfs makkelijk grasvelden tot 2.600 m² aan. Met zijn maaibreedte van 56 centimeter is deze robotgrasmaaier dan ook een stuk breder dan de andere maaiers en de accu-capaciteit is goed voor 1,17 uur maaien. de oplaadtijd is vervolgens 70 minuten.


Niet alleen als de accu bijna leeg is, maar ook als het gaat regenen zoekt deze automatische grasmaaier zijn basisstation op. Het gazon baken je af met perimeterdraad, maar je kunt de robotmaaier ook via een smartphone of tablet bedienen. Diefstalbeveiliging, botssensoren, kantelsensoren, tilsensoren, een mulch-functie, het is allemaal aanwezig op deze high-end robotmaaier.

Kijk bij aanbevolen winkels op het bovengenoemde Beste Robotmaaier Kopen voor alle prijzen, meer specificaties en alternatieven voor deze robotmaaiers.

Publicatie test: mei 2017
Meer testen van robotmaaiers

Foto bovenaan: Robomow

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.