Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

The Telegraph noemt Efteling beste pretpark

 

"Vergeet Disney, dit is waarom de Efteling het beste pretpark van Europa voor kleine kinderen is". Dit is de lovende titel van een artikel in de Britse krant The Telegraph van 3 mei 2017. Men noemt het Nederlandse pretpark goed geprijsd (!), chique en perfect voor kleine kinderen. Maar ook liefhebbers van achtbanen komen volgens de reis-redactie in Kaatsheuvel goed aan hun trekken.

Vooral de nostalgische sprookjesachtige sfeer van de Efteling spreekt de Britse krant aan. Zoals wel vaker bij buitenlandse recensies wordt de humor van de Monsieur Cannibale en Carnaval Festival echter niet zo goed begrepen, en worden de karikaturen van Chinezen en Afrikanen als racistisch gezien. Ook is de schrijfster van het artikel teleurgesteld dat veel attracties Nederlandstalig zijn. De Efteling werkt voor dat laatste aan een oplossing, waarbij buitenlandse bezoekers bijvoorbeeld via een app vertalingen kunnen horen.


Als leukste attracties worden het sprookjesbos, de Gondoletta, de Water-splash genoemd, en de top vijf van  favorieten van de redactrice worden volgemaakt met Holle Bolle Gijs (de beste prullenbak ooit) en de poffertjes. Ook de geld poepende ezel, de Vliegende Hollander en Langnek krijgen lovende kritieken.

Foto's: De Efteling

,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.