Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

De beste camera van circa 1000 euro

Redactie     15:24    


Wat is de beste camera als een rond de 1.000 aan een camera wilt besteden? Tweakers.net besloot dat uit te zoeken. Zes camera's van ongeveer 1.000 euro werden getest. Het betrof zowel systeemcamera's als spiegelreflexcamera's.


Iedere camera had zijn eigen kwaliteiten, maar ook zijn eigen minpunten. De Fujifilm X-T20 kwam uiteindelijk als beste uit de test. Dit bleek de beste allrounder, en ook een heel goede allrounder, gezien het eindcijfer van 9,0.

>>> TIP: Koop de Fujifilm X-T20 en andere goede camera's tegen de laagste prijs bij de aanbevolen winkels op Beste Camera Kopen.


Beste camera rond de 1000 euro: Fujifilm X-T20

De Fujifilm X-T20 is een gebruiksvriendelijke systeemcamera. Het menu op het aanraakscherm is duidelijk en ook met de drukknoppen en  draaiknoppen kun je snel goed overweg. De camera is lekker licht en daardoor makkelijk mee te nemen, de grip is echter wat minder. Het scherm is horizontaal om te klappen zodat je een ideale positie kan kiezen.

Scherpstellen kan heel makkelijk door  op het onderwerp te tikken op het 3 inch touchscreen en een elektronische viewfinder is behulpzaam bij het bepalen van de compositie. Wisselen tussen handmatige stand en automatische stand gaat snel en makkelijk via een draaiwieltje.


Niet alleen op het gebied van fotografie presteert deze beste camera uit de test heel goed. De Fujifilm X-T20 systeemcamera beschikt over een snelle  X-Processor Pro beeldprocessor die in samenwerking met het eveneens snelle autofocussysteem zorgt voor scherpe 4K video's, ook van bewegende onderwerpen.


De andere geteste camera's waren de Canon EOS 80D, de Nikon D7200, de Olympus OM-D E-M5 Mark II, de Sony A6300 body en de Panasonic Lumix DMC-G80.

Kijk voor deze en andere camera's tegen de laagste prijs bij het bovengenoemde Beste Camera Kopen.

Publicatie test: juni 2017
Een meer actuele camera test?  Meer testen van camera's

Foto's: Fujifilm

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.