Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Televisie Test: Beste kleine tv (tot 102 cm)

Redactie     19:33    


Je wilt een goede televisie, maar je deze komt in een niet al te grote kamer te staan. Een kleine televisie is dan een betere keuze dan een groot scherm. Hier kijken we naar de beste kleine televisie uit de test van televisies, en twee goedkope alternatieven.

De beste kleine televisies

Deze televisies zijn door de TVstore uitgeroepen tot Beste Keuze. oftewel de beste televisies in hun prijsklasse (beste koop). Deze televisies koop je voordelig bij de online winkels in het overzicht Beste Televisie Kopen. Daar vind je ook de Televisie Keuzehulp en de Televisie Top 10.

Beste kleine televisie: Samsung UE40KU6400

Wat als de prijs niet zo belangrijk is, en je voor het allerbeste gaat? Dan is de Samsung UE40KU6400 de beste televisie. Met 40 inch (102 centimeter) is deze televisie niet echt klein. Sterker nog, een paar jaar geleden noemde ze dit een grote televisie.


De Samsung UE40KU6400 biedt de steeds populairder wordende Ultra HD resolutie (4K). De  in de televisie aanwezige UHD videoprocessor verbetert beelden van de meest uiteenlopende bronnen. Films op blu-ray of DVD, streaming video's, televisieprogramma's en andere beelden worden zodoende extra scherp weergegeven. Scherper dan ze binnenkomen! En dankzij de ge├»ntegreerde DVB S tuner heb je geen externe decoder nodig om satelliet televisie te bekijken.

Natuurlijk is deze beste kleine televisie uit de test een Smart TV. Je kunt dus gebruik maken van alle beschikbare internet-content.

Maar voor een televisie als dit betaal je wel wat. De adviesprijs van deze televisie bedraagt 649 euro. Kijk bij het bovengenoemde Beste Televisie Kopen voor aanbiedingen.

Ook Tweakers koos voor deze Smart TV als beste televisie.

Goedkoper alternatief: Samsung UE40J6240

Ook deze Samsung televisie kwam heel goed uit de test, en deze is 220 euro goedkoper. Dat scheelt veel geld, maar we moeten dan wel vermelden dat dit geen Ultra HD televisie, maar een Full HD televisie is. Ook de beeldverversing is minder (700 Hertz tegenover 1500 Hertz).Verder ontbreekt bij deze beste middenklasser kleine televisie uit de test de spraakbesturing en de satelliet-decoder, maar heb je de verschillen wel gehad. Aan jou om te bepalen of je deze ruim 200 euro waard vindt.

Beste goedkope kleine televisie: Samsung UE32J5200

De beste goedkope kleine televisie is ook al van Samsung. De Samsung UE32J5200 is een goede maar ook goedkope televisie, deze kost namelijk minder dan 300 euro. Zie Beste Televisie Kopen voor de actuele winkelprijzen.Deze TV is met 32 inch eerder een kleine televisie dan de twee voorgaande televisies die we eerder als middenmaatje zouden omschrijven (qua grootte tenminste).

Evenals de twee duurdere modellen is deze goede maar goedkope televisie een 50 Hz apparaat. De beelden worden in Full HD weergegeven, en de Smart-TV functies, WiFi, en streaming mogelijkheden zijn aanwezig op deze televisie.

Ten opzichte van de voorgaande beste kleine middenklasser TV mist de Samsung UE32J5200 een HDMI-poort (2 in plaats van 3), heeft hij speakers met de helft minder vermogen (10 watt), is er geen component aansluiting, en geen SCART, heeft deze televisie een dual core processor in plaats van een quad core en (het belangrijkste) is de beeldkwaliteit minder. Ook wordt Bluetooth niet ondersteund, en zo zijn er nog wat verschillen die het behoorlijke verschil in prijs rechtvaardigen.

Zoek je echter gewoon een voordelige niet al te grote televisie, dan is de Samsung UE32J5200 een prima beste koop.

Kijk voor al deze televisies tegen de laagste prijs, een Televisie Keuzehulp en de Televisie Top 10 bij het bovenstaande Beste Televisie Kopen.

Zie ook: 

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.