Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste regenjack / regenjas fiets (waterdicht fietsjack)

Wat is het beste regenjack voor als je gaat fietsen? Op Pad, het outdoor magazine van de ANWB, heeft regenjassen voor op de fiets getest.

Beste regenjas fiets test waterdicht fietsjack

Hun conclusie: De Gore Bike Wear One 1985 GTX Shakedry Jacket is uitgeroepen tot beste regenjas voor op de fiets. Er werd in de ANWB test ook een regenjack als beste koop aangewezen.

Hieronder kijken we naar de beste regenjas voor op de fiets en de beste koop uit de ANWB regenjack test en naar een ander goed geteste regenjas voor op de fiets. Ook kijken we naar de eigenschappen waar het beste regenjack aan moet voldoen.Aanbiedingen regenkleding voor op de fiets

Deze beste regenjassen voor op fiets en meer waterdichte fietsjacks zijn in Nederland te koop bij diverse goede aanbieders van regenkleding voor op de fiets. Kijk bij Beste Regenkleding Fiets Kopen voor de laagste prijzen en meer informatie over goede regenkleding voor op de fiets.

Eerst kijken we naar het beste waterdichte jack uit de ANWB test van regenjassen voor op de fiets.
Beste regenjas fiets: Gore Bike Wear One 1985 GTX

De Gore Bike Wear One 1985 GTX is een echte high-end regenjas, een regenjack van zeer hoge kwaliteit. 

Dit beste regenjack is extreem licht en dun, en kan daarom ook heel klein worden opgevouwen. De beste  regenjas uit de test beschermt je niet alleen perfect tegen vocht van buitenaf, maar ook van binnenuit. Het is een goed ademend regenjack dat daarom zeer geschikt is voor sportfietsers.

Gore Bike waterdicht jack fiets

Gore Bike waterdicht jack fiets

Deze beste regenjas voor fietsers sluit goed, ook rond de hals, en houdt je overal dus goed droog. Het regenjack kan in de stiknaad van de kraag wel lekken.

Deze jas wordt natuurlijk zelf wel flink nat, maar hij droogt ook weer snel op. Het is een kwestie van even uitschudden. Wel zo fijn als je hem weer aan moet of mee wilt nemen.

Het enige grote nadeel van deze beste regenjas voor fietsers uit de test is de prijs. Een bedrag dat tegen de 300 euro loopt heeft niet iedereen over voor een regenjas. Daarom zijn er ook twee goedkopere regenjacks als alternatief voor een goede regenjas op de fiets aangewezen.
Beste koop: Vaude Spray Jacket IV regenjack fiets

Op Pad van de ANWB heeft bij zijn test ook de beste koop aangewezen. Bij de regenjassen zonder capuchon is de Vaude Spray Jacket IV regenjas de beste koop. Een jas die via deze link nog niet de helft kost van de als beste regenjas geteste Gore Bike Wear jas, maar je wel een fietsjack dat je goed droog houdt.

Vaude Spray fietsjack waterdicht

Vaude Spray fietsjack waterdicht


Deze beste koop bij de regenjacks voor op de fiets kent geen lekkende naden, maar wel goede extra ventilatiemogelijkheden. Dit beste regenjack is wel wat minder licht en groter om mee te nemen dan het Gore regenjack dat als beste fietsjack is getest.

Wil je toch een capuchon bij dit regenjack? Dat kan, deze is bij het Vaude Spray Jacket optioneel verkrijgbaar.

Kijk voor de actuele lage prijs van dit beste koop fietsjack bij de bovenstaande productlink.Andere goede regenjas voor op de fiets: Vaude Drop

Niet meegenomen in de ANWB test, maar wel een aanrader is de Vaude Drop regenjas voor op de fiets. Dit fiets regenjack scoort zulke hoge waarderingen dat we hem hier ook willen noemen. Bovendien is dit mijn favoriete regenjack voor op de fiets.

De Vaude Drop is inmiddels aan versie III toe. De Vaude Drop III is een speciale regenjas voor op de fiets. Deze is voorzien van een Ceplex Active intrinsiek membraan.  Je kunt deze polyamide regenjas wassen (maximaal 30 graden) en hij mag daarna zelfs in de droger.

Vaude Drop III waterdicht fietsjack

Vaude Drop III waterdicht fietsjack

Het winddichte en waterdichte fietsjack is voorzien van een verlengd rugpand om je achterwerk droog te houden, een borstzakje met rits. Doormiddel van elastiek sluit het jack goed aan en laat geen water door bij de mouwen en de zoom. En ook de hals sluit goed af. Via een trekkoord is de zoom verstelbaar.

Verder is deze beste regenjas voor op de fiets licht (circa 170 gram), heel klein op te vouwen. Kortom, dit is een geweldig regenjack voor op de fiets.

Bij de productlink hier boven vind je alle informatie over dit goede waterdichte fietsjack waaronder ook de laagste actuele prijs.Meer goede fietsregenjassen

Meer goede regenjacks voor op de fiets vind je bij de aanbiedingen fietsregenjacks. Daar staan meer dan 300 regenjassen voor de fietser met al hun gegevens, prijzen, foto's en meer informatie zoals ervaringen van gebruikers van de jassen. 

Uit dit grote aanbod kun je makkelijk de voor jou meest geschikte fietsjacks selecteren door de gewenste kenmerken aan te vinken.Eigenschappen goede regenjas voor een fietser

Waarop moet je letten als je een regenjack voor op de fiets kiest en koopt? Hieronder vind je de kenmerken waaraan volgens ons de beste regenjas fiets moet voldoen.

- Waterdicht
- Verlengd rugpand om de billen droog te houden
- Comfortabel om te dragen
- Geen capuchon
- Makkelijk en klein op te vouwen
- Licht op te dragen en mee te nemen
- Reflecteren of reflecterende delen
- Gestroomlijnd
- Wasbestendig
- Voorzien van een jaszak

Waterdicht fietsjack

Een regenjas draag je om droog te blijven. Het fietsjack moet dus goed waterdicht zijn. Dat kan via een PU-coating of een membraan. Het membraan is duurder, daarom hebben de goedkopere regenjassen voor op de fiets een PU-coating. Op zich voldoet zo'n PU-coating goed, maar de coating is wel kwetsbaar. Een te hete was, een agressief wasmiddel maar ook het schuren langs een rugzak kan de coating beschadigen en er voor zorgen dat het fietsjack niet langer waterdicht is.

Geen capuchon

De capuchon is eerder lastig dan handig op een fietsjack. Als je de capuchon onder het fietsen opzet kan dit gevaarlijk zijn omdat je het je zicht hindert en bij een fietshelm kan de capuchon hinderlijk in de weg zitten.

De keuze van wel of geen capuchon is persoonlijk, maar wat ons betreft heeft het fietsjack dat zich de beste regenjas fiets wil noemen dus geen capuchon.

Bovenstaande regenjassen voor op de fiets (en veel meer regenjacks) zijn online goedkoop te koop bij de aanbevolen winkels genoemd op het bovenstaande Beste Regenkleding Kopen en via de bij de beschrijving genoemde productlink.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Gore Bike Wear fietsjack

Samenvatting:
Wat is de beste regenjas voor op de fiets? Hierboven vind je de beste regenjack voor de fietser uit de ANWB test en de beste koop uit deze ANWB test van regenjacks voor op de fiets. Ook hebben we een derde waterdicht fietsjack als extra tip toegevoegd. Deze fietsjacks beschermen je goed tegen de regen. Meer goede regenjacks voor op de fiets vind je op Beste Regenkleding Fiets kopen. De regenjassen voor op de fiets zijn daar ook goedkoop te koop.