Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test beste regenjas fiets (waterdicht fietsjack)

Redactie     18:39    


Een regenjack voor op de fiets vraagt om bepaalde eigenschappen. De regenjas voor op de fiets moet je droog houden maar ook goed ventileren, de regenkleding moet comfortabel zijn, geen wind vangen, voorzien zijn van reflectie, en zo zijn er nog meer eisen aan te stellen. Welke regenjas voldoet het best aan de eisen voor op de fiets?

Hieronder gaan we verder in op de eisen die we aan een goede regenjas voor op de fiets stellen en kijken we naar de regenjas die het beste regenjack voor op de fiets uit een uitgebreide test kwam. Deze regenjas (de Vaude Drop) is te koop via de Bol Fietsenwinkel en andere beste winkels om fietskleding te kopen. Bij deze winkels koop je ook andere fietskleding tegen de beste prijzen.


Eigenschappen voor de ideale regenjas voor op de fiets

- Waterdicht
- Verlengd rugpand om de billen droog te houden
- Comfortabel om te dragen
- Geen capuchon
- Makkelijk en klein op te vouwen
- Licht op te dragen en mee te nemen
- Reflecteren of reflecterende delen
- Gestroomlijnd
- Wasbestendig
- Voorzien van een jaszak

Waterdicht fietsjack

Een regenjas draag je om droog te blijven. Het fietsjack moet dus goed waterdicht zijn. Dat kan via een PU-coating of een membraan. Het membraan is duurder, daarom hebben de goedkopere regenjassen voor op de fiets een PU-coating. Op zich voldoet zo'n PU-coating goed, maar de coating is wel kwetsbaar. Een te hete was, een agressief wasmiddel maar ook het schuren langs een rugzak kan de coating beschadigen en er voor zorgen dat het fietsjack niet langer waterdicht is.

Geen capuchon

De capuchon is eerder lastig dan handig op een fietsjack. Als je de capuchon onder het fietsen opzet kan dit gevaarlijk zijn omdat je het je zicht hindert en bij een fietshelm kan de capuchon hinderlijk in de weg zitten. Een geschikte regenjas voor de fiets heeft dus geen capuchon.

Beste regenjas voor op de fiets: Vaude Drop

De Vaude Drop is inmiddels aan versie III toe. De Vaude Drop III is een speciale regenjas voor op de fiets. Deze is voorzien van een Ceplex Active intrinsiek membraan.  Je kunt deze polyamide regenjas wassen (maximaal 30 graden) en hij mag daarna zelfs in de droger.


Het winddichte en waterdichte fietsjack is voorzien van een verlengd rugpand om je achterwerk droog te houden, een borstzakje met rits. Doormiddel van elastiek sluit het jack goed aan en laat geen water door bij de mouwen en de zoom. En ook de hals sluit goed af. Via een trekkoord is de zoom verstelbaar.

Verder is deze beste regenjas voor op de fiets licht (circa 170 gram), heel klein op te vouwen. Kortom, dit is een geweldig regenjack voor op de fiets.

Kijk bij de boven genoemde beste winkels om fietskleding te kopen voor alle goede fietskleding tegen de laagste prijs.

Zie ook: Meer testen van fietskleding


Onderwerpen:
Waterdichte fietsjas, test beste regenjas fiets, waterdicht fietsjack, vaude drop, beste regenjassen, beste fietsjack waterdicht, beste regenjas fietsen.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.