Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Beste fietsendrager voor op de caravan dissel

Bij een caravan kun je een fietsendrager voor (op de dissel) of achter de caravan plaatsen. De disseldrager is de beste fietsendrager voor de caravan.

dissel caravan fietsendrager

Voor montage op de caravan heb je een ander soort fietsendrager nodig dan voor op de auto. Deze fietsdrager monteer je niet op een trekhaak maar bijvoorbeeld op de dissel van de caravan. Daarom heet de fietsendrager die je tussen de auto en de caravan plaatst een disseldrager. Hier kijken we naar deze beste fietsendrager voor op de caravan, de disseldrager.Aanbiedingen fietsendragers voor op de caravan dissel

Nederland staat bekend om zijn vele fietsen en Nederland staat bekend om zijn vele caravans, maar toch is het aanbod aan goede disseldragers is in Nederland helaas karig. En dat terwijl de disseldrager de beste caravan fietsendrager is!

Daarom dit keer geen test maar een overzicht van disseldragers die in Nederland online besteld kunnen worden.


Andere soorten fietsendragers

Op deze pagina kijken we dus naar fietsdragers op de dissel van de caravan. Zoek je toch een ander soort fietsendrager? Een fietsdrager voor op het dak, op de achterklep of op de trekhaak? 

Kijk dan io Beste Fietsendrager Kopen waar je goede fietsendragers in alle soorten tegen de laagste prijs kunt kopen. Je vind daar onder andere ook de fietsendrager top 10 en een keuzehulp met alle gangbare fietsendragers.De disseldrager als fietsendrager op de caravan

De dissel is het onderdeel van een caravan, aanhangwagen of trailer waarmee de aanhanger aan de auto wordt gekoppeld. Een dissel is een langwerpig metalen frame dat aan de ene kant is bevestigd aan de voorzijde van de caravan of aanhangwagen en aan het andere kant is voorzien van een koppeling voor aan de trekhaak van de auto. Een disseldrager is een fietsendrager die je direct op dit onderdeel plaatst.Uebler disseldrager fietsdrager caravan

Uebler disseldrager fietsdrager caravan

Op de foto's zie je een Uebler disseldrager gedemonstreerd, De Uebler caravan fietsdrager is een populaire disseldrager. Meer goede disseldragers vind je in het bovenstaand overzicht met disseldragers.

Een disseldrager is de beste fietsendrager voor de caravan. Een disseldrager is relatief goedkoop, licht en makkelijk aan te brengen.

Ga je met de caravan op vakantie? En wil je de fietsen meenemen? Dan is een disseldrager een goede en voordelige fietsendrager voor de caravan. Zo hou je je caravan tijdens de reis schoon en vrij van fietsen.

Uebler fietsendrager dissel caravan

Uebler fietsendrager disselVoordelen en nadelen fietsen op de dissel van de caravan

Het grote voordeel van de disseldrager als fietsendrager is dat een drager op de dissel je geen ruimte kost. Het is een anders loze ruimte. Het gebruik van een disseldrager kost je geen bagageruimte in de auto of op het dak, je kan bijvoorbeeld gewoon een dakkoffer blijven gebruiken.

Ook zijn de fietsen op de dissel makkelijk te bereiken en de disseldrager in makkelijk te monteren. De fietsen op de dissel zijn met een goede drager stabiel gemonteerd. Ze bewegen over het algemeen dan fietsen achterop de auto of achterop de caravan. Ook rijdt het zuinig, want ze hebben maar weinig effect op de luchtweerstand wat gunstig is voor het brandstofverbruik.

Er zijn ook wat nadelen van een disseldrager als fietsendrager. Zo is het met een disseldrager iets lastiger manoeuvreren en achteruitrijden. Ook kan het (afhankelijk van het ontwerp van de caravan) de toegang tot de bagageruimte van de caravan bemoeilijken. En natuurlijk kost de aanschaf van een fietsendrager voor op de dissel geld.

Kijk op het bovengenoemde beste Fietsendrager Kopen voor de goedkoopste aanbieders, veel meer fietsendragers (ook de Fietsendrager Top 10), een Fietsendrager Keuzehulp en meer testen van fietsen.

Foto's: Uebler disseldrager

Zie ook:

Onderwerp:
De disseldrager is de beste fietsendrager voor op de caravan. Een disseldrager kun je niet los van de caravan gebruiken, maar verder heeft de disseldrager vele voordelen. Hierboven vind je een overzicht met disseldragers. Zoek je een ander soort fietsendrager voor caravan of auto? Kijk dan bij het bovengenoemde Beste Fietsendrager Kopen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De disseldrager vind ik de beste fietsdrager in combinatie met een caravan. De trekhaak is helaas bezet (want dat blijft toch de beste bevestiging voor een fietsdrager), een fiets op het autodak heeft alleen narigheid en de fiets achterop de caravan bevestigen geeft mij altijd een onveilig gevoel. En de fietsen om de fietsen binnen in de caravan te vervoeren heeft ook veel nadelen. Liefst de fietsen op de dissel! Het nadeel van de disseldrager is natuurlijk dat je deze fietsdrager alleen in combinatie met de caravan gebruikt. Daarom heb ik er uiteindelijk toch nog een "gewone" fietsendrager bij gekocht voor als we vanuit huis de fietsen op de auto willen zetten om elders te gaan fietsen.

    BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.