Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste navigatie fiets

Redactie     14:00    


Hoe goed zijn speciale navigatiesystemen voor op de fiets? Op Stap (het outdoor magazine van de ANWB) testte vijf populaire GPS-systemen voor de fiets uit. Wat is een goed navigatiesysteem voor fietsers?


Getest werden de fietsnavigatie van Garmin (Edge Explore 1000), Mio (Cyclo 315 HC), Polar (V650), Teasi (One3) en Lyzne (Super GPS). Kijk voor deze en andere navigatiesystemen tegen de laagste prijs op Beste Fiets Navigatie Kopen op de consumentensite Beste Kopen.

Wat is de beste fiets navigatie?

Eerst het slechte nieuws. Op Pad van de ANWB heeft geen beste navigatie voor op de fiets en geen beste koop aangewezen. Hiertoe is besloten omdat elk van de geteste navigatiesystemen wel een nadeel heeft.

Wel kregen er drie van de vijf navigatiesystemen vier sterren, en van deze drie is de Teasi One3 de goedkoopste. Daarbij is de Teasi One3 toch een beetje testwinnaar.

Teasi One3 navigatie fiets

Met een scherm van 3,5 inch en een resolutie van 480 bij 800 pixels is de Teasi One3 goed afleesbaar. Je koopt deze fietsnavigatie standaard met de kaart van Midden Europa, maar hier vallen de Benelux, Frankrijk en Duitsland ook onder. De duurdere Teasi One3 eXtend bevat fietskaarten van heel Europa. Al deze kaarten zijn heel goed.Zowel qua bediening als qua kaarten is de Teasi One3 de beste fiets-navigatie. Maar waarom dan geen testwinnaar? De testers wijzen de gebrekkige PC software daarvoor als oorzaak aan. De Teasi One3 fietsnavigatie functioneert prima, maar het updaten via de PC gaat moeizaam.

Andere goede navigatie fiets

Ook vier sterren zijn er voor de Lezyne Super GPS die heel goede routenavigatie geeft maar het kleine monochrome schermpje als minpunt heeft. Ook vier sterren voor de Mio Cyclo 315 HC met een heel leuke surprise me heeft maar wordt geleverd met kaarten van wel twee jaar oud.

De andere twee navigatiesystemen scoren 3,5 sterren. De Garmin Edge Explore 1000 weet heel mooie routes te vinden maar komt regelmatig te laat met zijn aanwijzingen.  Bij de Polar V650 tenslotte kun je alleen zelf een fietsroute op de kaart markeren. De Polar rekent geen routes voor je uit (turn by turn navigatie) en is wat ons betreft daarom geheel ongeschikt als navigatiesysteem.

Kijk bij het bovengenoemde Beste Fiets Navigatie Kopen voor deze en andere navigatie voor op de fiets tegen de laagste prijs. Daar vind je ook een Fiets Navigatie Keuzehulp en de Fiets Navigatie Top 10.

Kijk in het magazine Op Pad van de ANWB voor meer informatie over deze test.

Test: Zomer 2017
Zie ook: Meer testen navigatiesystemen

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.