Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

3 x de beste afstandsbediening

Redactie     11:02    


Bedien al je apparatuur zoals de televisie, de dvd-speler, blueray-speler, homecinemaset, mediaspeler, en stereo-set met één universele afstandsbediening. Hier vind je de drie beste afstandsbedingen uit de test de beste goedkope afstandsbediening, de beste middenklasse afstandsbediening en de beste afstandsbediening voor wie de allerhoogste kwaliteit en meeste mogelijkheden wil.

Waar koop je de beste afstandsbedieningen?

Al deze drie best geteste afstandsbedieningen, en vele andere goede afstandsbedieningen, zijn te vinden bij de aanbiedingen van afstandsbedieningen.

Beste afstandsbediening topklasse: Logitech Harmony Ultimate One

De Logitech Harmony Ultimate One is een universele afstandsbediening voor het bedienen tot wel 15 verschillende apparaten.


Deze high end afstandsbediening beschikt niet alleen over knoppen, maar ook over een kleuren-touchscreen. Hierop kun je bijvoorbeeld door de zenders scrollen. Deze zenderlijst kun je zelf samenstellen, met een maximum van 50 zenders. Zenders die je nooit kijkt kun je weglaten, zodat je alleen je favoriete televisiezenders tegenkomt bij het zappen.

Ook gebruik je de touchscreen om via tik- een veeg-bewegingen te scrollen en het volume aan te passen zonder op het display te hoeven kijken. Ook keuzemenu's worden via iconen op het touchscreen getoond. En natuurlijk is het touchscreen als toetsenbord te gebruiken!


De Logitech Harmony Ultimate One helemaal naar eigen smaak te programmeren, dat doe je via een computer.

Wat handig is, is dat de afstandsbediening een zachte trilling geeft als je opdracht ontvangen wordt zodat je niet hoeft te te twijfelen als bijvoorbeeld de televisie draag reageert.

Beste afstandsbediening middenklasse: Logitech Harmony 650

Een goedkoper alternatief is de Logitech Harmony 650. Deze beste afstandsbediening uit de middenklasse is we wat minder geavanceerd dan zijn duurdere broer. Deze universele afstandsbediening heeft wel een kleurenscherm,  maar deze is kleiner en is geen touchscreen, met als gevolg dat de Logitech Harmony 650 over veel meer fysieke knoppen beschikt dan de Harmony Ultimate One. Ook is het aantal te bedienen apparaten wat minder, acht.


Handig is de mogelijkheid commando's in te stellen waarbij je meerdere apparaten gelijktijdig aanstuurt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je met 1 knop zowel de televisie als homecinema-set aanzet. Koppelen van apparaten aan deze beste afstandsbediening uit de middenklasse gaat eenvoudig want je hoef alleen maar de juiste apparaten te selecteren in de Harmony Database met meer dan 22.500 apparaten.

Beste goedkope afstandsbediening: Logitech Harmony 350

Zijn bovenstaande beste afstandsbedieningen je te duur? Voor nog geen 40 euro heb je de Logitech Harmony 350. Deze beste goedkope afstandsbediening kan alles dat je van een goede afstandsbediening verwacht, maar luxe zoals een display ontbreekt.


Met deze beste basis afstandsbieding kun je acht apparaten bedienen. Je hebt vijf sneltoetsen tot je beschikking waaronder je je vijf favoriete televisiezenders kunt plaatsen. Ook hier kun je verbinding maken met de Harmony Database om je apparaten te selecteren uit de lijst met alle bekende apparatuur.

Zie het bovengenoemde Beste Afstandsbediening Kopen voor de aanbevolen winkels voor deze en andere goede afstandsbedieningen en de Afstandsbediening Top 10.

Publicatie test: augustus 2017
Zie ook: Meer testen afstandsbedieningen

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.