Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test fietszitjes. Beste fietszitje voorop en achterop

Redactie     15:42    


Een fietszitje is reuze handig om een kindje op de fiets te vervoeren. Maar wat is het beste fietszitjes? Hier de beste fietszitjes uit een fietszitjes test. Het betreft het beste fietsstoeltje voor achterop de fiets en het beste fietszitje voor voorop de fiets.

Beide beste fietszitjes zijn van het met GMG Yepp. Het beste fietszitje voor achterop werd al eerder door de Consumentenbond als beste fietstoeltje uitgeroepen.

Deze meer recente test is uitgevoerd door de experts van het Fietsstoeltjecenter. Kijk op Beste Fietsstoeltje Kopen voor de beste aanbieders en de actuele top 10 van fietsstoeltjes.

Beste fietszitje voorop: GMG Yepp Mini

De GMG Yepp Mini was het beste fietsstoeltje voor voorop de fiets uit de fietsstoeltjes test. En dit beste voorzitke is ook nog eens heel betaalbaar. Kinderen tot maximaal 15 kilo kunnen in dit voorzitje. De GMG Yepp Mini wordt aan de stuurbuis bevestigd.


Het kindje zit veilig voorop en kan goed vooruit en om zich heen kijken. Bovendien heb je met zo'n fietszitje voorop goed contact met het kind. Het best geteste fietszitje zit comfortabel en zacht. Het is gemaakt van hetzelfde kunststof als Crocs schoenen. Een los kussentje is niet nodig. Ook is het zitje waterafstotend en daardoor makkelijk droog te vegen. Het materiaal is schokabsorberend.

Het beste voorzitje beschikt over voetsteunen die zonder gereedschap versteld kunnen worden.  Voor extra veiligheid zorgt de 5-puntsgordel met kindveilige sluiting en zachte schouderbanden.

Een ge├»ntegreerd slot zorgt ervoor dat kwaadwillenden er niet vandoor gaan met dit  gewilde kinderzitje.

Beste fietszitje achter: GMG Yepp Maxi 

Het beste achterzitje uit de test is ook van GMG Yepp. De GMG Yepp Maxi werd eerder ook al door de Consumentenbond als beste getest. Dit fietsstoeltje voor achterop de fiets is gemaakt van hetzelfde zachte materiaal als het boven besproken voorzitje, en ook dit zitje beschikt over een geïntegreerd slot.Voordeel van een achterzitje is dat dit stabieler is bij het fietsen. Dat voordeel neemt toe naarmate de kinderen groter en zwaarder worden. Dit achterzitje is dan ook geschikt voor kinderen tot wel 22 kilo. Een nadeel van een fietszitje achter is dat het kindje tegen je rug aan zit te kijken en dat je minder goed met hem of haar kunt praten onder het fietsen.

Kijk op het bovengenoemde Beste Fietsstoeltje Kopen voor de beste en goedkoopste aanbieders, zoals het Fietsstoeltjecenter, en nog veel meer goede fietszitjes voor achter en voorop de fiets. 

Je vindt daar ook de fietsstoeltjes top 10.

Zie ook: Meer testen fietszitjes

Foto's: GMG Yepp


Onderwerpen:
Fietszitjes test, GMG Yepp Mini beste fietszitje voorop fiets, beste voorzitje, beste kinderzitje, GMG Yepp Maxi beste fietszitjes achterop, beste achterzitje, beste fietsstoeltjes test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.