Test fietszitjes. Beste fietszitje voorop en achterop

Kijk voor het beste fietsstoeltje voorop en het beste fietszitje achterop bij onderstaande beste fietszitjes uit de test. Met een review en aanbieding.

Beste fietszitje test Thule Yepp

Een fietszitje is reuze handig om een kindje op de fiets te vervoeren. Maar wat is het beste fietszitjes? Hier de beste fietszitjes uit een fietszitjes test. Het betreft het beste fietsstoeltje voor achterop de fiets en het beste fietszitje voor voorop de fiets.

Beide beste fietszitjes zijn van het merk Yepp (vroeger GMG Yepp, tegenwoordig Thule Yepp). Het beste fietszitje voor achterop werd al eerder tot beste fietstoeltje uitgeroepen.

Deze meer recente test is uitgevoerd door de experts van het Fietsstoeltjecenter. Kijk op Beste Fietsstoeltje Kopen voor de beste aanbieders en de actuele top 10 van fietsstoeltjes. Of kijk bij de onderstaande productlinks voor een aanbieding van het betreffende beste fietszitje.

Beste fietszitje voorop: Yepp Mini

De Yepp Mini was het beste fietszitje voor voorop de fiets uit de fietsstoeltjes test. En dit beste voorzitje is ook nog eens heel betaalbaar. Kinderen tot maximaal 15 kilo kunnen in dit beste voorzitje. Het Thule Yepp Mini fietsstoeltje wordt aan de stuurbuis bevestigd.

Thule Yepp Mini fietszitje voorop fiets

Thule Yepp Mini fietszitje voorop fiets


Het kindje zit veilig in het fietszitje voorop en kan goed vooruit en om zich heen kijken. Bovendien heb je met zo'n fietszitje voorop goed contact met het kind. 

Het best geteste fietszitje zit comfortabel en zacht. Het is gemaakt van hetzelfde kunststof als Crocs schoenen. Een los kussentje is niet nodig. Ook is het zitje waterafstotend en daardoor makkelijk droog te vegen. Het materiaal is schokabsorberend.

Het beste voorzitje beschikt over voetsteunen die zonder gereedschap versteld kunnen worden.  Voor extra veiligheid zorgt de 5-puntsgordel met kindveilige sluiting en zachte schouderbanden.

Een geïntegreerd slot zorgt ervoor dat kwaadwillenden er niet vandoor gaan met dit gewilde kinderzitje.

Beste fietszitje achter: Yepp Maxi 

Het beste achterzitje uit de test is ook van Yepp. De Yepp Maxi werd eerder ook al als beste achterzitje 
getest. Dit fietsstoeltje voor achterop de fiets is gemaakt van hetzelfde zachte materiaal als het boven besproken voorzitje, en ook dit zitje beschikt over een geïntegreerd slot.

thule yepp maxi achterzitje fiets
Thule Yepp maxi achterzitje fiets


Voordeel van een achterzitje is dat dit stabieler is bij het fietsen. Dat voordeel neemt toe naarmate de kinderen groter en zwaarder worden. Dit achterzitje is dan ook geschikt voor kinderen tot wel 22 kilo. Een nadeel van een fietszitje achter is dat het kindje tegen je rug aan zit te kijken en dat je minder goed met hem of haar kunt praten onder het fietsen.

Kijk op het bovengenoemde Beste Fietsstoeltje Kopen voor de beste en goedkoopste aanbieders, en nog veel meer goede fietszitjes voor achter en voorop de fiets. 

Je vindt daar ook de fietsstoeltjes top 10.

Zie ook: Meer testen fietszitjes

Foto's: Thule fietszitje (voorop en achterop de fiets)


Onderwerp
Bij een test van fietszitjes zijn de Yepp Mini (beste voorzitje) en Yepp Maxi (beste achterzitje) als beste fietszitje getest. Het Yepp fietszitje achter werd eerder als beste fietsstoeltje getest. Vroeger heette het merk GMG Yepp, tegenwoordig Thule Yepp. Hierboven vind je aanbiedingen van deze beste fietszitjes (voorop en achterop) en meer informatie over het beste fietszitje voor en beste achterzitje uit de test.