Header Ads Widget

Bol 10-daagse 2024Bol 10-daagse 2024

Test reddingvesten: Besto Comfortfit beste reddingsvest

De Waterkampioen van de ANWB heeft 18 150N reddingsvesten getest. De Besto Comfortfit 165N kwam daarbij als beste reddingvest uit de test.


Voor wie zonder laarzen en zeilpak vaart is een 150N reddingsvest normaal gesproken voldoende. Hier informatie over de reddingvest test van de ANWB en het beste reddingvest uit deze test.

Beste reddingsvest: Besto Comfortfit 165N 

Besto Comfortfit 165N, die voordelig online te koop is, haalde met een 8,6 het hoogste cijfer in de test. Voor het eerst sinds de ANWB Waterkampioen reddingsvesten test ging de titel van Testwinnaar en Voordelige Koop (de beste koop) naar hetzelfde reddingsvest. Daarmee is de Besto Comfortfit 165N duidelijk het zwemvest dat je moet hebben.In draagcomfort blinkt het Besto Comfortfit reddingsvest uit. Het zwemvest is ergonomisch gesneden en erg licht. Zoals je in de testvideo's op deze pagina kunt zien is de Besto Comfortfit gewoon het beste reddingsvest, en hij laat daarmee veel duurdere reddingsvesten achter zich. Er zijn nog goedkopere reddingsvesten, maar die zijn in kwaliteit dusver minder dat de Besto Comfortfit 165N zijn meerprijs ten opzichte van die goedkope reddingsvesten meer dan waard is.


Kijk bij bovengenoemde winkel om het beste reddingsvest uit de test en andere goede reddingvesten voordelig te kopen.

Is een reddingvest hetzelfde als een zwemvest?

De termen reddingsvest en zwemvest worden vaak door elkaar gebruikt, maar een reddingsvest is niet hetzelfde als een zwemvest. Het grote verschil tussen een reddingsvest en een zwemvest is dat een reddingsvest er voor zorgt dat je automatisch op je rug draait. 

Ben je bewusteloos geraakt, dan zorgt een reddingsvest er dus voor dat je kunt blijven ademen. Bij een zwemvest zou je verdrinken als je bewusteloos op je buik in het water ligt.

Toch liever een zwemvest? Bij de beste zwemvest test vind je de beste zwemvesten voor kind, hond of volwassen persoon.

Drijfvermogen reddingsvest

Een goedgekeurd zwemvest herken je aan het 50N logo. Voor reddingsvesten zijn 3 categorie├źn met een eigen logo.

Een reddingsvest met 100N drijfvermogen is maar beperkt veilig. Dit reddingsvest is alleen afdoende bij klein binnenwater en bij weinig kleding. 

Het bovenstaande beste reddingsvest heeft een drijfvermogen van 165N en heeft daarmee het 150N logo (voor reddingsvesten tussen de 150N en 275N). De meeste reddingsvesten dragen het 150N logo. Een 150N reddingsvest is namelijk voldoende bij recreatief gebruik.

De beste reddingsvesten hebben een 275N logo (meer dan 275N drijfvermogen). Een 275N reddingsvest wordt echter voornamelijk door professionals gebruikt. Bijvoorbeeld door vissers, door zeelui en op booreilanden. Deze reddingsvesten werken ook goed als je heel dikke kleding draagt.


Zie ook:
Het Besto Comfortfit 165N reddingsvest is door de ANWB Waterkampioen als beste reddingsvest getest. Hier informatie en een aanbieding van dit beste reddingsvest.