Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Smartphones met de beste accu

Redactie     13:36    


Het uithoudingsvermogen van de accu van een smartphone is vaak een reden voor ontevredenheid. Het is bijzonder vervelend als je telefoon al voor het eind van de dag zonder stroom zit. Een powerbank kan een oplossing zijn, maar het is natuurlijk fijner als je smartphone lekker lang op zijn accu draait. Hier drie smartphones met de beste accu in hun prijsklasse.


De deskundigen van het Belgische Techpulse voerde deze test uit.

Al deze smartphones zijn goedkoop in Nederland te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Telefoon Kopen.

Beste accu budget-smartphone: Acer Liquid Zest Plus

Met zijn prijs van even onder de 200 euro rekent Techpulse deze Acer smartphone tot de budget-telefoons. In de burget-categorie is de accu een zwak punt van veel smartphones. De accu is namelijk een peperduur onderdeel, en op de prijs valt dus veel te bezuinigen als je gebruik maakt van een goedkope accu.De Acer Liquid Zest Plus echter beschikt over een 5.000 mAh batterij met veel uithoudingsvermogen. Bij de test speelde deze telefoon meer dan 9 uur non-stop video af en bij de PC Mark Battery Test, waarbij de telefoon allerlei verschillende handelingen moest verrichten, werkte deze Acer smartphone zelfs 12 uur en 12 minuten op zijn accu.

Deze goede accu heeft wel een nadeel. Veel capaciteit vraagt om veel volume waardoor deze telefoon vrij dik is.


Beste accu middenklasse smartphone: Lenovo Moto G5+

Verrassend genoeg zitten de toestellen met de slechtste accu in de middenklasse (van 200 tot 400 euro). Dit komt omdat de fabrikanten smartphones willen aanbieden met veel mogelijkheden, maar de prijs laag willen houden. Ook dan is het weer erg aanlokkelijk om op de accu te besparen. Opvallend: De Lenovo Moto G5+, juist één van de goedkopere middenklasse smartphones bij bovenstaande winkels, heeft de beste accu-tijd.Ook de Lenovo Moto G5+ heeft daarom het nadeel dat hij wat dik oogt, maar de accu-prestaties maken dat goed. Bijna 11 uur speelt deze smartphone video af voor de accu leeg is. Bij de batterij test houdt de accu het 9 uur en 11 minuten vol.


Beste accu topklasse smartphone: Huawei Mate 9 

Bij een goede topklasse telefoon hoort een goede accu, maar van zo'n high end smartphone wordt ook verwacht dat deze mooi dun is. Huawei weet met de Mate 9 een goede tussenweg te vinden. Het is een mooie smartphone die op alle punten goed scoort, ook als het om de accu gaat.


Video's speelt deze beste smartphone iets meer dan 12 uur af en de 4.000 mAh accu houdt het bij de PC Mark Battery test 9 uur en 45 minuten vol. De hoogste score bij de duurste smartphones.

Kijk bij het bovengenoemde Beste Telefoon Kopen voor de prijzen bij de goedkoopste aanbieders.

Kijk op Techpulse voor de volledige test.
Publicatie test: augustus 2017
Meer testen van smartphones

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.