Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Winnaars test beste gaming headset

Redactie     14:57    


De website Webwereld heeft tientallen gaming headsets getest. Daarbij kwam de Kingston HyperX Cloud headset wederom als beste headset uit de test. Tenminste als het om de allround prestaties gaat. Naast de beste gaming headset uit de test noemen we hier nog andere testwinnaars in hun categorie.

Al deze headsets zijn online te koop bij de aanbevolen winkels te vinden op Beste Headset Kopen.

Beste gaming headset: Kingston HyperX Cloud

De Kingston HyperX Cloud is een betaalbare maar heel goede gaming headset met een metalen frame. Ondanks dat metaal voelt de beste headset uit de test lekker licht aan op je hoofd. Ook de oorschelpen (met memory foam) voelen comfortabel aan. Belangrijk als je urenlang wilt gamen.


Ook het geluid klinkt prima. Zowel de hoge tonen als de lage tonen. Dit maakt deze headset ook geschikt als koptelefoon voor muziek. De goede geluidskwaliteit is maar goed ook, want het geluid is niet softwarematig aan te passen. Een ander nadeel is de matige microfoon.

Deze beste headset uit de test gebruik je onder andere op PC (Windows), Mac (iOS), Android, Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en Nintendo Wii U.

Opvolger: Kingston HyperX Cloud II

De Kingston HyperX Cloud headset voor gamers heeft inmiddels een opvolger gekregen in de Kingston HyperX Cloud II, maar de oudere versie is nog steeds te koop en is goedkoper dan versie 2. Doordat er nauwelijks verbeteringen zijn vinden de testers deze headset niet echt de meerprijs waard.De microfoon filtert omgevingsgeluid beter weg en de  verbinding met de PC loopt niet meer via een 3.5mm jack-koptelefoon-aansluiting maar via USB. Dat laatste heeft wel weer als nadeel dat je deze headset minder makkelijk op andere apparatuur aansluit.

Beste goedkope headset: Kingston Cloud Stinger

De Kingston HyperX Cloud Stinger gaming headset is behoorlijk goedkoop voor een gaming headset met deze kwaliteit. Maar er zijn goedkopere (maar wel wat mindere) alternatieven. De beste goedkope gaming headset uit de test is ook van Kingston, en wel de Kingston Cloud Stinger. Ook deze vind je bij de aanbevolen online winkels op het bovenaan genoemde Beste Headset Kopen.


Het geluid is iets minder en deze headset is van plastic gemaakt in plaats van metaal, maar voor wie een goedkope gaming headset zoekt is de Kingston Cloud Stinger de beste koop.

Beste goedkope draadloze headset: Corsair Void Wireless

Bij de draadloze gaming headsets valt de Corsair Void Wireless op door zijn goede kwaliteit in combinatie met een lage prijs. Deze goede maar relatief goedkope gaming headset is een paar tientjes goedkoper dan vergelijkbare concurrenten.Het draadcomfort van deze hoofdtelefoon is minder dan die van de Kingston HyperX Cloud , dat komt zowel door de vorm als door het gewicht. Maar door het ontbreken van een snoertje heb je wel meer bewegingsvrijheid.

Ook het geluid is minder dan bij Kingston en niet echt geschikt voor wie muziek wil beluisteren. De Corsair Void Wireless heeft zijn titel van beste goedkope draadloze headset vooral aan zijn prijs te danken.

Beste mid-range draadloze headsets

Wie voor draadloos gaat kan beter wat meer geld uitgeven en kiezen voor de Logitech G933 of Logitech G533. Dit duo heeft een aanmerkelijk beter geluid en is ook een stuk lichter en comfortabeler om te dragen.

Logitech G933

Het verschil tussen de Logitech G933 en de Logitech G533 zit hem hoofdzakelijk in de vormgeving.  Ook heeft de G533 een iets minder krachtig geluid, maar dat verschil is minimaal. Ook is de Logitech G933 iets breder inzetbaar want deze beschikt over een hoofdtelefoon-jack in plaats van een usb-aansluiting.

Logitech G533

Al deze gaming headsets zijn te koop bij de winkels genoemd in het bovenaan staande Beste Headset Kopen.

Publicatie test: augustus 2017
Meer testen van headsets

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.