Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Sony Cybershot DSC-RX100 al jaren een top compactcamera

 

De Sony RX100 behoort al jaren tot de beste compactcamera's. Hier een review en aanbiedingen van de beste compactcamera uit menig test.

Beste compactcamera test Sony RX100

Je kunt de Sony Cybershot DSC-RX100 gerust een legendarische compactcamera noemen. Deze fotocamera van Sony staat al jaren aan de top. Het aantal awards en nummer 1 plekken in vergelijkende testen van fotocamera's is niet te tellen. Keer op keer wordt de Sony DSC-RX100 als beste compactcamera getest.

Onder andere de EISA Award (toegekend door redacties van gespecialiseerde tijdschriften uit 25 landen) en TIPA-Award staan op naam van deze beste compactcamera, en Coolblue, Kamera Express en vele andere sites en winkels kozen voor deze camera als beste topklasse camera.

Hier alle informatie over deze zeer goede compactcamera van Sony die in de loop der jaren in diverse versies in uitgebracht. De nieuwste versie is bepaald geen goedkope compactcamera, maar oudere versies van de Sony DSC-RX100 zijn vaak met hoge korting te koop, en dan heb je een best geteste compactcamera tegen een heel lage prijs.
 

Andere goede compactcamera's

Ligt de prijs van deze beste compactcamera toch boven je budget? Kijk dan op Beste Camera Kopen voor alternatieven of bij andere testen van fotocamera's voor goedkopere compactcamera's die in hun prijsklasse als beste compactcamera zijn getest.

Beste compactcamera: Sony RX100

Maar wat maakt de Sony RX100 tot de beste compactcamera die je kunt kopen?

Deze beste compactcamera is onovertroffen op het gebied van AF-snelheid, AF-nauwkeurigheid en beeldverwerkingssnelheid. Geen andere compactcamera beschikt over zulke geavanceerde techniek en dat merk je aan de kwaliteit van de foto's en video's die je met deze camera schiet.

Sony RX100 compactcamera test

De 20.1 Megapixel Exmor RS CMOS sensor, BIONZ X beeldprocessor en zoomlens (24-200mm) zorgen voor haarscherpe foto's onder alle omstandigheden. Met Touch Focus heb je volledige controle over het scherpstelllen van de lens.

Het fotograferen van snel bewegende obbjecten is geen probleem door de snelle autofocus (scherpstellen in 0,02 seconde) en de mogelijkheid om 20fps continu te fotograferen. Dit maken deze extreem snelle fotocamera zeer geschikt voor sporfotografie en wildlifefotografie.

Filmen kan in 4K met 24fps of 30fps of in Full-HD met 120fps wat vloeiende videobeelden oplevert, en een externe microfoon kan worden aangesloten. Via WiFi, Bluetooth of NFC functionaliteit kun je foto’s en video’smakkelijk delen.

De latere versies van deze beste compactcamera beschikken over een touchscreen. Het gebruiken van een externe flitser is echter nog steeds niet mogelijk.

Sony RX100 compactcamera test

De benaming compactcamera doet de Sony Cybershot DSC-RX100 absoluut eer aan, want deze kleine fotocamera van de hoogste kwaliteit past moeiteloos in broekzak of jaszak. Maar laat je door het kleine formaat niet misleiden, dit is volgens de experts de beste compactcamera die je kopen kan.

Foto's: Sony


Onderwerpen:
De Sony DSC-RX100 wordt al jaren als beste compactcamera getest. Dit is een kleine fotocamera van de hoohste kwaliteit. Lees hier boven het Sony Cybershot DSC-RX100 review.

, , ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

© 2016-2023 Content=King. Blogger Templates Designed by Bloggertheme9. Powered by Blogger.
Testen uitgevoerd door o.a. Coolblue, De Consumentenbond, ANWB en Test Aankoop. TestResults.nl heeft geen binding met deze organisaties.