Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Sony Cybershot DSC-RX100 al jaren een top compactcamera

Redactie     12:09    

Wat is de beste compactcamera die er momenteel te koop is? De redacties van gespecialiseerde tijdschriften uit 25 landen kozen voor de Sony Cybershot DSC-RX100 V als beste compactcamera.


De Sony RX100 V kreeg de EISA Award 2017 / 2018 als beste compactcamera van het jaar nadat deze camera al eerder de TIPA-award 2017 won. Dat is al weer een paar jaar terug, maar nog steeds behoort de Sony Cybershot DSC-RX100 tot de top van de compactcamera's. Hier alle informatie over deze zeer goede compactcamera van Sony.

Maar pas op, de prijs was geen afweging, maar bij de test ging het om de kwaliteit, de mogelijkheden en het gebruiksgemak. We hebben het hier dan ook over een compactcamera die een adviesprijs van 1.199 euro heeft. 

Ligt dit bedrag boven je budget? Kijk dan op Beste Camera Kopen voor alternatieven of bij andere testen van fotocamera's voor goedkopere testwinnaars.

Heb je ondanks de prijs toch interesse in de beste compactcamera van allemaal? Dan vind je op Beste Camera Kopen de beste aanbieders van deze beste compactcamera uit de genoemde test.

Beste compactcamera: Sony RX100 V

Maar wat maakt de Sony RX100 V tot de beste compactcamera die je kunt kopen?

Deze beste compactcamera is onovertroffen op het gebied van AF-snelheid, AF-nauwkeurigheid en beeldverwerkingssnelheid. Geen andere compactcamera beschikt over zulke geavanceerde techniek en dat merk je aan de kwaliteit van de foto's en video's die je met deze camera schiet.


De 20.1 megapixel 1" Exmor RS BSI CMOS-sensor met Zeiss Vario-Sonnar T* f/1.8-2.8 lens zorgen voor de mooiste foto's. In combinatie met de snelle BIONZ X-beeldprocessor en een nieuwe front-end LSI is de autofocus-responstijd tot 0,05 sec versnelt en kun je continu-opnamen maken in AF / AE tracking  met een snelheid tot 24 frames per seconde zodat ook bij een bewegend onderwerp elke foto in focus blijft met de juiste belichting.

Officieel is de Sony RX100 V een fotocamera, maar op videogebied presteert deze compactcamera net zo goed. Je maakt er haarscherpe 4K video's mee in prachtige kleuren. Mooier dan de video's van welke andere compactcamera dan ook. De slow motion opnames zijn spectaculair goed en met de Photo Capture modus kun je  kun je 8,3 megapixel foto's uit je filmpjes filteren.

Een nadeel van de Sony RX100 V is het ontbreken van een touchscreen. Dat is echt nadelig bij het focussen en de bediening en daarom eigenlijk absurd bij een camera met dit prijskaartje.


Als je de beste compactcamera in je bezit wil hebben, en je bereid bent daar meer dan 1.000 euro voor te betalen, dan is de Sony RX100 V de beste keuze, Dit is volgens de experts de beste compactcamera die je kopen kan.

Foto's: Sony


Onderwerpen:
Test Sony Cybershot DSC-RX100 review.

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.