Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Polar M600 beste smartwatch voor hardlopers

Redactie     20:53    

Het tijdschrift Hardware.info ging op zoek naar de optimale combi van een sporthorloge en een smartwatch. Deze hebben ze helaas niet gevonden. Wel kwamen ze tot de conclusie dat de Polar M600 de beste smartwatch voor hardlopers is.


De belangrijkste 8 smartwatches werden getest, maar geen daarvan presteerde zowel als smartwatch als sporthorloge optimaal. Maar de Polar M600 kwam het dichtst in de buurt.


Als smartwatch heeft de Polar M600 geen echte nadelen

Het enige echte minpunt van de Polar M600 is het design van dit horloge. Deze smartwatch is beste log om te zien. Het is een smartwatch die een prima interactie met je smartphone heeft, maar ook zonder telefoon muziek kan afspelen. De Polar M600 is goed te personaliseren met een keuze uit vele wijzerplaten. geeft toegang tot ruim 4.000 Android Wear Apps en kan via 6 sensoren heel nauwkeurig je hartslag meten. Ook stappen en calorieverbruik. worden geregistreerd.Bedienen kan via spraak en je kan gerust een duik nemen met deze waterproof smartwatch.

De Polar M600 en de andere slimme horloges uit deze test zijn voordelig te koop bij de aanbevolen winkels op Beste Smartwatch Kopen. Daar vind je ook de smartwatch top 10.

Garmin Forerunner 235 beter als sporthorloge, maar minder als smartwatch

Als je de sporthorloge-functies extra zwaar laat meetellen scoort de  Garmin Forerunner 235 beter dan de als beste smartwatch geteste Polar. Het Garmin horloge is stijlvoller, dunner en lichter. Het makkelijker te bedienen onder het sporten, het scherm is met buitenlicht beter af te lezen, de GPS werkt nauwkeuriger en de raportages achteraf zijn uitgebreider.


Maar waarom is de Garmin Forerunner 235 dan niet de beste smartwatch voor hardlopers uit de test? Dat komt door de mindere smartwatch-functies. Zo kun je via deze smartwatch geen muziek beluisteren onder het sporten.

Uit de test van Hardware.info blijkt vooral dat smartwatches en sporthorloges toch twee verschillende werelden zijn. De ideale mix is (nog) niet te vinden.

Andere geteste smartwatches

Ook de goed betaalbare Tomtom Spark 3 Music + Cardio is een prima sporthorloge voor hardlopers met een nauwkeurige GPS. Maar ook bij dit horloge zijn het de (nog mindere) smartphone-functies die het de das om doen.

De Huawei Watch 2 verliest het dan weer op de sporthorloge-functies en de Fitbit Surge is meer een gezondheidshorloge dan een sporthorloge voor hardlopers. En de New Balance RunIQ  en Samsung Gear Fit 2 schieten gemiddeld gezien te kort.

Kortom als een horloge zowel als smartwatch als sporthorloge moet presteren mankeert er volgens de test van Hardware.info altijd wel wat aan. De Polar M600 is gemiddeld gezien nog de beste keuze, en daarmee de beste smartwatch voor hardlopers.

Kijk bij het bovengenoemde Beste Smartwatch Kopen voor de goedkoopste aanbieders van deze beste smartwatch voor sporters en andere goede smartwatches, en voor de smartwatch top 10.

Publicatie test: september 2017
Zie ook: Meer smartwatch testen

, , ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.