Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

T-Mobile biedt beste en snelste 4G netwerk

 

T-Mobile biedt in Nederland de beste 4G dekking. Dat blijkt uit een onderzoek van OpenSignal waarbij zo'n 19.000 apparaten werden ingezet. Vodafone en Tele2 zitten T-Mobile echter op de hielen.


In dit onderzoek van OpenSignal werd de 4G dekking van T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2 getest.


T-Mobile de beste in de 4G test

T-Mobile was de winnaar van het onderzoek. Met een gemiddelde downloadsnelheid van 46,4 Mbps biedt T-Mobile het snelste draadloze netwerk. Ook treden op hun netwerk de minste vertragingen op.

Beschikbaarheid 4G netwerk minder

Minder sterk is T-Mobile op de beschikbaarheid van hun 4G netwerk. In 90,09 procent van de gevallen kunnen de gebruikers dit netwerk gebruiken. Tele2 doet dit met 91,35 procent iets beter. Ook Vodafone scoort met 90,72 hoger.

T-Mobile snelste

Qua snelheid is T-Mobile de duidelijke winnaar met een downloadsnelheid van 46,4 Mbps. KPN scoort 38,62 Mbps, Tele2 36,42 Mbps en Vodafone 29,37 Mbps.

KPN minste

Ondanks de tweede plaats op snelheid wordt KPN over de gehele test toch als minste van de vier providers aangewezen. In geen enkel van de zes testonderdelen komt KPN als beste 4G provider uit de bus.

Tele2 blinkt bijvoorbeeld niet uit in 4G snelheid, maar heeft een hogere downloadsnelheid en een constante verbinding als er naar 3G wordt overgeschakeld. En Vodafone doet niet veel voor Tele2 onder.

, ,


Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *