Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste mobiele draadloze SSD / harde schijf (met WiFi) en beste koop

Redactie     18:12    

Een mobiele harde schijf of externe SSD hoeft tegenwoordig niet meer altijd met een USB-kabel aan je camera, smartphone of computer verbonden te worden. Er zijn namelijk ook draadloze harde schijven en SSD's die via WiFi werken. Hier de beste draadloze schijf uit de test.


Overigens kun je deze compacte mobiele schijven ook nog altijd met USB verbinden. Dat is namelijk nog altijd sneller. Maar draadloos kan beter uitkomen.

Het tijdschrift PCM testte één draadloze SSD, drie draadloze externe harde schijven en de Toshiba Sor.E waarin je zowel een SSD als harde schijf kunt inbouwen. Het was de Toshiba draadloze SSD die als beste draadloze schijf werd uitgeroepen terwijl de Toshiba draadloze harde schijf de beste koop is.

Waar koop je deze draadloze schijven?

Beide draadloze schijven, en alle andere goede SSD's en hard disks zijn voordelig te koop bij de winkels genoemd op Beste Harde Schijf Kopen.

Best getest: Toshiba Canvio AeroMobile Wireless SSD

De Toshiba Canvio AeroMobile beschikt over SSD geheugen. Dat heeft voordelen en nadelen. De voordelen zijn dat dit geheugen sneller, minder kwetsbaar, kleiner, lichter en energiezuiniger is dan een mechanische harde schijf. Dat zijn flinke voordelen voor mobiel geheugen. Het nadeel is echter een hogere prijs per GB, wat zich in de praktijk (om de schijf betaalbaar te houden) wreekt in minder opslagruimte.


De geteste Toshiba Canvio AeroMobile Wireless SSD beschikt dan ook over "slechts" 128GB aan ruimte terwijl de getestte harde schijven 1TB aan ruimte bieden. Toch is 128GB best veel, en bovendien kun je ook SD-geheugenkaartjes als extra geheugen gebruiken.

En natuurlijk heb je bij deze draadloze schijf alle bovengenoemde voordelen van een SSD schijf ten opzichte van een  harde schijf. En zoals je bij de aanbevolen winkels op Beste Harde Schijf Kopen kunt zien is de prijs van deze draadloze schijf ook heel schappelijk.

Beste koop: Toshiba Canvio Aerocast Wireless Portable Hard Drive

De Toshiba Canvio Aerocast is goedkoper en biedt 1 TB aan opslagruimte, maar gebruikt een mechanische harde schijf waardoor hij kwetsbaarder en trager. Ook vraagt hij wat meer stroom van zijn accu en is deze WiFi schijf met 260 gram ruim dubbel zo zwaar als de SSD-variant.

Maar met een omgerekende prijs van circa 10 cent per GB is dit een heel goedkope draadloze WiFi harde schijf. En ook bij deze beste koop kun je SD-geheugenkaartjes gebruiken.

Andere portable draadloze harde schijven / SSD's

De drie andere draadloze schijven die door PCM werden getest waren de LaCie Fuel (HDD), de Seagate Wireless (HDD) en de Stor.E Wireless Adapter (behuizing waarin een HDD of SSD) in kan. Het was echter de Toshiba SSD drive die als testwinnaar uitgeroepen werd.

Al deze externe schijven zijn te koop bij de aanbevolen winkels genoemd in het bovenaan genoemde Beste Harde Schijf Kopen.

Datum test: zomer 2017
Zie ook: Meer testen externe schijven en SSD's


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.