Test beste voetbal

Wat is de beste voetbal? Het televisieprogramma Kassa van BNNVARA besloot dat uit te zoeken. Hier hun bevindingen in de Voetbal Test.


Kassa kocht zeven voetballen in de grootste maat (5), en voerde een vergelijkende test uit.

De voetbal test

De laboratorium test (of in dit geval een fabriekshal test) werd uitgevoerd door tweevoudig Nederlands freestyle voetbalkampioen Rowdy Heinen (een kampioen balkunstenaar) en door ballenreparateur Richard Bakker. De praktijktest kwam op naam van het professionele damesvoetbalteam van FC Twente. In de video hieronder kun je de test en de reacties zien.

>>> TIP: Alle voetballen zijn goedkoop te koop bij de aanbevolen winkels.

Twee voetballen met de hoogste score in de test

Twee voetballen haalde de hoogste score (een 8,1). Daarvan is de Nike voetbal de goedkoopste en daarmee testwinnaar. De Derbystar heeft namelijk een adviesprijs van 26,95 euro en de Nike voetbal kost 24,99 euro.

Beste voetbal test: Derbystar Classic TT

Mooi rond, handgestikt, en zowel Rowdy Heinen als de dames van FC Twente vinden het een fijn balletje om mee te spelen. Bovendien kan de voetbal bij een defect gerepareerd worden, iets wat bij lang niet alle voetballen het geval is.


Runner up: Nike Strike Premier League

De Nike Strike voetbal is een wat stugge bal, voetbal dokter Richard Bakker is niet zo te spreken over de vorm maar freestyle voetballer Rowdy Heinen vindt de grip van deze voetbal top.


Uitslag voetbal test:

1. Nike Strike Premier League (8,1)
2. Derbystar Classic TT (8,1)
3. Kipsta F900 FIFA Pro (7,3)
4. Puma One Chrome Ball (6,8)
5. Cabrini Classic TT (6,2)
6. Adidas Confederation Cup Glider (6,2)
7. Avento Voetbal Glossy (5,7)Zie ook: 

Samenvatting:
Kassa heeft voetballen getest. De titel van beste voetbal uit de test werd gedeeld door de Nike Strike Premier League voetbal en de Derbystar Classic TT. Kijk hierboven voor deze twee beste voetballen en nog vijf andere goede voetballen uit de test.