Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste winterbanden 215/65 R 16 H test ANWB

Redactie     13:36    

Dit maal waren bij de ANWB winterbandentest onder andere de winterbanden in de maat 215/65 R 16 H aan de beurt. De beste winterbanden in deze maat worden gemaakt door Dunlop Winter Sport 5.  Opmerkelijk, deze beste winterband scoorde als enige van de 16 geteste winterbanden een goed.


Winterbanden in de maat 215/65 R 16 H worden gebruikt door middenklasse SUV's zoals de VW Tiguan, de Opel Mokka en de Dacia Duster. Kijk bij meer testen autobanden voor tests van winterbanden in andere maten.

De Dunlop Winter Sport 5 is de duidelijk testwinnaar bij de winterbanden in deze maat. Als enige haalt deze beste winterband vier van de vijf sterren (goed). De andere winterbanden moeten het met 3 sterren doen (voldoende). De Nankang Snow SV-2 scoort zelfs niet meer dan 1 ster (slecht).

Goedkoop winterbanden kopen

>>> TIP: Winterbanden en andere autobanden koop je met hoge korting online bij de aanbevolen winkels voor autobanden. Deze kun je bij een aangesloten garage laten monteren als je dat wil. Je bent dan veel goedkoper uit.


Beste winterbanden 215/65 R 16 H: Dunlop Winter Sport 5

Voor een kleinere SUV is de Dunlop Winter Sport 5 duidelijk de beste winterband. Het is een prima allrounder die op geen onderdeel lager dan goed scoort. Alleen op geluid scoren deze winterbanden matig. Maar zowel op een droog, nat, besneeuw en beijzeld wegdek scoren deze winterbanden in de ANWB winterbandentest 2017 / 2018 een goed. En zowel het brandstofverbruik als de slijtvastheid scoren zelfs goed tot zeer goed.

Geen andere winterband in het formaat 215/65 R 16 H komt daarbij in de buurt. Dit maakt de Dunlop Winter Sport 5 overtuigend tot beste winterband in de bandenmaat 215/65 R 16 H.


Onderwerp:
Bij de ANWB winterbanden test is de Dunlop Winter Sport 5 getest als beste winterband in de maat 215/65 R 16 H. Hier boven meer informatie over de test en de beste winterband uit deze ANWB winterbanden test.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.