Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Dit zijn de beste kerstmarkten

 

Bij de voorpret tot kerstmis hoort het bezoeken van een leuke kerstmarkt. Maar wat is de beste kerstmarkt? Wat is de gezelligste kerstmarkt? En bij welke kerstmarkt vinden de shoppers onder ons het grootste aanbod aan kraampjes?


Hier vind je de beste kerstmarkten uit een vergelijkend "onderzoek".


De redactie van de weblog Reizen met de Trein nam de nare taak op zich om in november / december 2016 ieder weekend een kerstmarkt te bezoeken. Allemaal kerstmarkten die (natuurlijk) goed met de trein bereikbaar zijn.

Voor de echte kerstmarktsfeer moet je toch echt in het buitenland zijn. Daarom werden er 9 kerstmarkten bezocht in België (Antwerpen, Gent, Brussel, Leuven) en Duitsland (Düsseldorf, Keulen, Erfurt, Jena, Eisenach, Weimar). Hieronder hun favorieten.

Beste kerstmarkten: Gent, Erfurt en Jena / Eisenach

Drie kerstmarkten kregen een mooie 9 als cijfer. Daarvan is de markt in Gent het snelst de bereiken. Bovendien is Gent een stad die ook zonder kerstmarkt gezellig is. Maar de kerstmarkt voegt er nog een dimensie aan toe. Er is een goed en divers aanbod aan kraampjes.

De Duitse deelstaat Thuringen is behoorlijk ver weg, en eigenlijk alleen goed te bezoeken als je het bezoek koppelt aan een weekendje weg. Dat is echter geen straf, want hier vermaak je je zonder moeite twee dagen. Vooral in de periode voor kerst want hier zijn drie van de beste kerstmarkten: Erfurt, Jena en Eisenach.

Erfurt is een gezellige studentenstad met een prachtig middeleeuws centrum. Er valt veel te eten en drinken (we zijn in Duitsland) en het aanbod aan kraampjes is nergens zo groot en goed als hier. Jena en Eisenach liggen vrij dicht bij elkaar waardoor een tweedaags bezoek goed te combineren valt. Daarom heeft Reizen met de Trein deze kerstmarkten in één recensie gezet, met een hoge waardering.

Beide kerstmarkten zijn middeleeuwse kerstmarkten. De kerstmarkt van Eisenach is zelfs te vinden op kasteel Wartburg op een berg buiten de stad. Middeleeuwser kan niet. Dat geldt ook voor de kraampjes in Jena en Eisenach. Geen braderie, maar veel middeleeuwse producten. Niet alleen glühwein, maar ook honingwijn.

Gezelligste kerstmarkt: Antwerpen, Gent, Erfurt en Jena / Eisenach

Als we vooral naar de gezelligheid kijken komt Antwerpen hierbij. De kraampjes zijn daar iets minder, maar qua gezelligheid scoort de Antwerpse kerstmarkt evenals de andere winnaars een 9 op gezelligheid. Maar daar staat Antwerpen dan ook om bekend. Antwerpen is bovendien heel dichtbij.

Kerstmarkt met beste kraampjes: Erfurt

Erfurt hebben we al genoemd als éen van de beste kerstmarkten. Dat komt vooral door het geweldige aanbod aan kraampjes. Leuk en gevarieerd. Op dit onderdeel scoort deze Duitse kerstmarkt zelfs een 9,5.

Kijk op Reizen met de Trein voor de testverslagen van alle bezochte kerstmarkten.

Zie ook: Testen kerst

,


Over mij

Mijn foto
Altijd op zoek naar het beste wat er te koop is.Maar dan wel voor een goede prijs. Ik mag graag testen en adviseer mensen graag bij het kiezen van het voor hen beste product. En erover schrijven is mijn passie!

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

Zoeken

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *