Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Huawei smartwatch ook dit jaar beste slimme horloge

Redactie     10:47    

Verleden jaar testte de experts van Tech Advisor de Huawei Watch als beste smartwatch. Dit jaar valt de opvolger deze zelfde eer te beurt. De Huawei Watch 2 is door Tech Advisor uitgeroepen tot beste smartwatch 2017-2018.


En de concurrentie is dit jaar een stuk groter geworden. De Huawei Watch 2 bleef in de testuitslag de Apple Watch Series 3, de Samsung Gear Sport, de Fossil Q Founder en de "oude" Huawei Watch voor.


Kijk op Beste Smartwatch Kopen waar je al deze smartwatches tegen de laagste prijs kunt kopen.

Beste smartwatch: Huawei Watch 2

Huawei maakt van de Watch 2 verschillende uitvoeringen: een variant met wifi en bluetooth, en een 4g-versie met ruimte voor een simkaart, zodat het horloge ook zonder een smartphone in de buurt kan werken. De Classic-uitvoering is niet met 4g-functionaliteit verkrijgbaar.

Met en zonder 4G

Huawei heeft zijn nieuwste smartwatch in twee uitvoeringen uitgebracht. De goedkoopste variant (de Huawei Watch 2 Classic) werkt met WiFi en Bluetooth. Daarnaast is er een duurdere versie die ook 4G ondersteunt zodat je er ook zonder smartphone het internet mee op kan.

Veel sensoren en mogelijkheden

De tweede versie van de Huawei Watch ziet er met zijn dubbele chrome design sjieker uit dan zijn voorganger, maar ook sportiever. Maar het is de techniek die de Huawei Watch 2 tot de beste smartwatch maakt. De 4G ondersteuning bijvoorbeeld, maar ook de vele sensoren. Een hartslagmeter, een accelerometer, een gyroscoop en een barometer is aanwezig op beide uitvoeringen, evenals GPS en NFC. De 420mAh accu zorgt voor een gebruiksduur van 40 uur.

De behuizing van deze beste smartwatch ziet er mooi uit maar is wel grotendeels van kunststof en aan het standaard horlogebandje had wat meer aandacht besteed mogen worden.

Het slimme horloge beschikt over een rond 1,2 inch schermpje dat een resolutie van 390x390 pixels biedt. Een lichtsensor zorgt er voor dat de helderheid van dit scherm aan het omgevingslicht wordt aangepast. Handig! Helaas is de weergave buiten niet optimaal als er veel zonlicht is.

Sportief en stijlvol

Je zou de Huawei Watch 2 smartwatch een echte allemans vriend worden. Terwijl veel andere smartwatches zich richten op de sportieve gebruiker of op de mensen die een stijlvol horloge zoeken is deze smartwatch een mix van beide. Dat maakt hem tot een prima allrounder die van twee walletjes eet.

Kijk bij het bovenaan genoede Beste Smartwatch Kopen waar je deze en andere slimme horloges goedkoop kunt kopen.

Publicatie test: december 2017
Meer testen smartwatches

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.