Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Test: Beste tablet met Windows

Redactie     16:42    

Android en Apple zijn toonaangevend als besturingssysteem bij tablets, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een tablet met Windows. Hier kijken we naar de beste tablet met het Windows besturingssysteem.


Het Britse PC Advisor heeft de Microsoft Surface Pro (modeljaar 2017) als beste Windows Tablet getest. Deze 2-in-1 tablet / laptop bleef onder andere de Samsung Galaxy Book 12in en de Asus Transformer Book Flip TP200SA voor. Al eerder riep ook de Consumentenbond de Microsoft Surface Pro tot beste koop uit.


Kijk op Beste Tablet Kopen waar je deze beste tablet met Windows voordelig kunt kopen. Je vindt daar ook de actuele tablet top 10 (alle besturingssystemen).

Beste Windows tablet: Microsoft Surface Pro 5

Met de Microsoft Surface Pro koop je niet alleen een tablet, maar ook een laptop. Al moet je voor dat laatste wel een optionele cover aanschaffen die dienst doet als toetsenbord. Het laptop-gevoel is bij de Microsoft Surface Pro groter dan bij 2-in-1 Android tablets door het Windows besturingssysteem.


Een sterk punt van deze beste tablet met Windows is het Quad HD beeldscherm. Dit type scherm levert een vier keer scherper beeld dan een gewoon HD scherm. En dan is er nog Windows Ink. Deze zorgt ervoor dat je op deze tablet kunt schrijven en tekenen alsof het een vel papier is. Maar dan met het grote voordeel dat je al je tekeningen en geschreven teksten digitaal kunt opslaan.

Andere sterke punten zijn de goede accu (met een veel hogere batterijduur dan eerdere Surface Pro's) en de Windows Hello beveiliging waarbij je op basis van gezichtsherkenning toegang krijgt tot de tablet.


Dankzij de standaard en het optioneel verkrijgbare toetsenbord, maar je van deze tablet een Windows laptop. Deze biedt meer mogelijkheden dan gebruikelijk bij een gecombineerde tablet / laptop. Het is een zeer goede tablet voor internetten, films kijken, online games spelen en foto's bewerken, maar voor het spelen van zware grafische games en het bewerken van video's is een krachtige laptop een veel betere keuze.

Kijk op het bovenstaande Beste Tablet Kopen voor de actuele laagste prijs van deze beste tablet met Windows en andere goede tablets.

Publicatie test: december 2017
Zie ook: Meer testen van tablets
Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.