Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste loopband test

Redactie     10:14    


Met een loopband trainer kun je ook prima je hardlooptraining doen als het buiten regent en koud is. Je loopt het parcours van je keuze door de hellingsgraad te bepalen. Zo kun je hardlopen in heuvelachtig gebied simuleren. Hier kijken we naar de beste loopband in drie prijscategorieën.

Al deze loopbanden zijn goedkoop online te koop bij de Hometrainershop, één van de aanbevolen winkels te vinden op Beste Fitnessapparaten Kopen. Je vindt daar ook heel veel informatie over alle loopbanden en andere fitnessapparaten.

Beste loopband: Flow Fitness Runner DTM3500i

We beginnen met het beste van het beste. Voor de fanatieke sporter, die goed geld over heeft voor zijn loopband trainer is de Flow Fitness Runner DTM3500i de beste loopband. Dit is een echte high-end loopband met maar liefst 29 programma's.


De hellingshoek is instelbaar tot 15% voor een intensieve looptraining. De maximum loopsnelheid bedraagt 22 kilometer per uur. Maar minder kan natuurlijk in beide gevallen net zo goed.

Maak via Bluetooth contact met je tablet of smartphone en stel je sportieve doelen in. De motor is stil en de loopband is lekker breed. Een bijzonder goede fitness loopband met helaas een stevig prijskaartje (adviesprijs 1.999 euro). Kijk bij het bovenstaande Beste Fitnessapparaten Kopen voor de aanbiedingen.


Beste loopband middenklasse: ProForm Performance 410i

Een andere goede loopband, de ProForm Performance 410i, kost ongeveer de helft. Toch doet deze beste loopband in de middenklasse weinig ten onder voor de veel duurdere Flow Fitness Runner. Ook deze ProForm Performance heeft een lekkere brede loopband (51 centimeter) en een app en bluetooth verbinding. Je tablet plaats je in een tablethouder zodat je via o.a. Netflix, Uitzending Gemist of Youtube een filmpje kunt kijken.


Natuurlijk zijn er wel verschillen die de hogere prijs van de Flow Fitness Runner rechtvaardigen. De ProForm Performance 410i heeft 18 trainingsprogramma's in plaats van 29, de maxiamle hellingsgraad is 10% en de maximum loopsnelheid is 18 kilometer per uur. Ook het maximum gewicht is "maar" 136 kilo.

Deze specificaties zijn voor de gemiddelde gebruiker echter meer dan voldoende, en de ProForm Performance 410i kost ook maar de helft. Kijk voor de actuele prijs van deze beste loopband uit de middenklasse bij het bovenstaande Beste Fitnessapparaten Kopen.

Beste goedkope loopband: VirtuFit TR-100

Halveren we de prijs nogmaals, dan komen we bij de VirtuFit TR-100, de beste loopband uit de budget-klasse. Ondanks dat deze fitness loopband in een lagere prijsklasse zit beschikt deze nog altijd over 15 programma's, een maximale loopsnelheid van 16 kilometer per uur en een maximale hellingshoek van 12%. Met het laatste wint hij het zelfs van de duurdere ProForm Performance.


De loopsnelheid pas je makkelijk aan onder het lopen aan via de tiptoetsen in de armleuningen. Je kunt er prima op hardlopen en wandelen. Het is een solide en stevig fitnessapparaat wat makkelijk in elkaar te zetten is.

Ben je een beginnend gebruiker? Dan is de VirtuFit TR-100 absoluut de beste koop.

Kijk voor alle prijzen, mogelijkheden en meer goede fitnessapparatuur op het bovenaan genoemde Beste Fitnessapparatuur Kopen.

Zie ook: Meer testen fitnessapparatuur

Publicatie test: januari 2018
Getest door: Hometrainershop
Foto bovenaan: Proform

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.