Header Ads Widget

Amazon Prime gratis

Beste roeitrainer en beste koop (met aanbiedingen en informatie)

Wil je de beste roeitrainer kopen? Hier de beste roeitrainer uit de test, de beste koop en de roeitrainer met de beste reviews.


Een roeitrainer  (ergometer) is een veelzijdig fitnessapparaat waarmee je zowel aan je conditie als aan je spierkracht en spiermassa kunt werken, en waarmee je bovendien goed kunt afvallen. 

Hier vind je de uitslag van de test van beste roeitrainer. Het betreft de de beste roeitrainer en een goedkoper alternatief (de beste koop). Ook hebben we het roeiapparaat met de beste reviews.

Je vindt hier ook goedkopere roeimachines en we kijken naar de voordelen en nadelen van een roeimachine.


Beste roeitrainer: WaterRower roeiapparaat

Mag je roeitrainer wat kosten? Kies dan voor de WaterRower, want dit is de beste roeitrainer (ergometer) van allemaal. Bij dit roeiapparaat train je echt op water want de WaterRower is voorzien van een watertank. Het water biedt een natuurlijke weerstand die voorkomt dat je je gewrichten teveel belast. De weerstand stel je niet in, maar deze wordt bij deze roeimachine traploos bepaald door de kracht die jezelf uitoefent.


Via de prestatiemonitor kun je je training instellen en volgen. Als je deze monitor met internet verbindt kun je met dit beste roeiapparaat uit de test zelfs roeiwedstrijden houden tegen andere gebruikers.

De WaterRower roeimachine heeft bovendien een hele fraai design en is verkrijgbaar in diverse houtsoorten waaronder beuken en eiken. En het geluid van het water voegt een realistische dimensie toe aan het thuis roeien.Bij de productlink hier boven en bij Beste Fitnessapparaat Kopen kun je de WaterRower kopen. Kijk daar voor de actuele prijs en alle specificaties van deze beste roeitrainer.Beste koop: Concept2 Model D PM5 roeitrainer

Het beste roeiapparaat in de middenklasse is de Concept2 Model D. Deze roeitrainer maakt geen gebruik van waterweerstand maar van het meer gebruikelijke luchtweerstand. Deze Concept2 roeitrainer is zeer stevig en kan een gewicht van wel 225 kilo aan.

Een voordeel van de luchtweerstand is dat je aan het geluid kunt horen of je techniek goed is. Evenals bij de WaterRower wordt de weerstand aangepast aan de kracht die je zelf uitoefend. 

Op het display van de roeimachine kun je onder het roeien alle informatie over tijd, afstand, snelheid, wattage en hartslagen bij (een hartslagband is los verkrijgbaar). 

Er zijn 10 trainingsprogramma's voorgeprogrammeerd in de Concept2 Model D PM5 zodat je heel gericht kunt trainen. Bijvoorbeeld op conditie, maar ook op explosiviteit.De Concept2 Model D roeimachine wordt veel gebruikt door sportscholen en professionele roeiers. Helaas is de prijs daar ook naar, want een goedkope roeitrainer is dit zeker niet. De Virtufit roeitrainer hier onder kun je goedkoper kopen en dit roeiapparaat is mede daarom erg populair.
Hoogst gewaardeerd: Virtufit Ergometer Semi-Pro

Want er zijn meer goede roeitrainers, zoals de VirtuFit Ergometer Semi-Pro die bij zowel Bol.com als Kieskeurig de hoogste waardering van gebruikers heeft gehaald. Deze inklapbare roeitrainer met hartslagmeter kent 34 programma's die zichzelf kunnen aanpassen als je dat instelt. 

Virtufit Ergometer roeitrainerDankzij 16 verschillende niveaus van magnetische weerstand biedt deze ergometer altijd een uitdaging. Bij de 34 programma's heb je de keuze uit speciale programma's voor bijvoorbeeld een hersteltest, voor het verbranden van calorie├źn  en voor het simuleren van hellingen.

Deze semi professionele roeitrainer is verbazend stil en het roeien voelt heel natuurlijk aan, alleen zal een getrainde roeier bij deze roeimachine al snel aan de hoogste weerstandsniveaus zitten. 


Ook andere roeitrainers van de Nederlandse fabrikant Virtufit zijn in het verleden door Kieskeurig als beste roeitrainer gewaardeerd. Kijk voor meer informatie over deze roeiapparaten bij de aanbiedingen van Virtufit roeitrainers.Goede roeitrainer merken (met aanbiedingen)

Hierboven vind je goede roei apparaten van Concept2, VirtuFit en WaterRower. Andere goede merken voor een roeimachine zijn Kettler, Christopeit, Tunturi, Hammer, PowerPeak en Finnlo

Kijk bij de aanbiedingen van roeitrainers voor de roeitrainer apparatuur voor al deze fabrikanten van roeitrainers.Wat is een roeitrainer voor een fitness apparaat?

Een roeitrainer wordt ook wel roeimachine of ergometer genoemd. Hetis een fitnessapparaat gericht op ​​cardiotraining waarbij gelijktijdig verschillende spiergroepen worden getraind. Zowel de beenspieren, armspieren, buikspieren, bilspieren als rugspieren worden namelijk getraind. Het is een voordeel van de roeitrainer dat de gewrichten minder worden belast dan bij andere fitnessapparaten.

Een roeitrainer heet zo omdat het de beweging van het roeien in een boot simuleert.

Een roeitrainer beschikt over een zitje dat tijdens de roeibeweging over een rails heen en weer glijdt. Je maakt deze beweging door met handgrepen, bevestigd aan een riem of trekkoord, deze roeibeweging te maken. Je voeten steunen daarbij tegen voetbedalen, en zijn meestal met verstelbare riemen vastgemaakt.

Ook is een goede roeitrainer vaak voorzien van een monitor of display die informatie aangeeft zoals de virtueel geroeide afstand, de virtuele snelheid, de calorieen die bij het roeien verbrand zijn en de hartslag. 

Je kan de zwaarte van het roeien instellen. Dat kan via pneumatische weerstand, hydraulische weerstand, magnetische weerstand of waterweerstand.

Voordelen van een goede roeitrainer

  • Veelzijdige training. Je traint armen, benen, buik, rug en billen.
  • Goede cardiovasculaire oefening die hartslag verhoogt en bloedsomloop verbetert.
  • Een roeitrainer belast gewrichten minder dan veel andere vormen van fitness.
  • Goede mogelijkheden om weerstand aan te passen en zo de intensiteit van de training in te stellen.
  • Goede informatie over de lichamelijke inspanning onder de training op het display.

Nadelen van een roeitrainer

  • Een roeitrainer is geen klein trainingsapparaat.
  • Je moet een goede roeitechniek te pakken hebben om de training goed te doen.
  • Sommige roeitrainers maken tijdens de oefening veel geluid.

Omdat de voordelen het duidelijk van de nadelen winnen is de roeitrainer een populair fitnessapparaat voor thuis.


Zie ook: 

Test uitgevoerd door: Hometrainershop
Foto bovenaan: Concept2


Samenvatting:
Kijk hier voor de beste roeitrainers (ergometers) uit de beste roeitrainer test. Deze hometrainer simuleert roeien via diverse programma's. De beste roeitrainer is een goed fitness apparaat voor thuis. We beschrijven hier drie van de beste roeitrainers. Op Beste Fitnessapparaat Kopen vind je meer goede roeitrainer, waaronder ook goedkopere roeitrainers.