Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste roeitrainer test

Redactie     14:28    

Een roeitrainer  (ergometer) is een veelzijdig fitnessapparaat waarmee je zowel aan je conditie als aan je spierkracht en spiermassa kunt werken, en waarmee je bovendien goed kunt afvallen. Hier vind je de uitslag van de test van beste roeitrainer. Het betreft de de beste roeitrainer en een goedkoper alternatief (de beste koop). Ook hebben we de roeitrainer met de beste reviews.


Deze beste roeitrainers zijn online te koop. Kijk op Beste Fitnessapparaten Kopen voor deze en andere goede roeitrainers en hun meest recente prijzen.

Je vindt daar ook goedkopere roeitrainers dan de onderstaande beste roeitrainers uit de test.

Beste roeitrainer: WaterRower roeiapparaat

Mag je roeitrainer wat kosten? Kies dan voor de WaterRower, want dit is de beste roeitrainer (ergometer) van allemaal. Bij dit roeiapparaat train je echt op water want de WaterRower is voorzien van een watertank. Het water biedt een natuurlijke weerstand die voorkomt dat je je gewrichten teveel belast. De weerstand stel je niet in, maar deze wordt traploos bepaald door de kracht die jezelf uitoefent.


Via de prestatiemonitor kun je je training instellen en volgen. Als je deze monitor met internet verbindt kun je met dit beste roeiapparaat uit de test zelfs roeiwedstrijden houden tegen andere gebruikers.

De WaterRower heeft bovendien een hele fraai design en is verkrijgbaar in diverse houtsoorten waaronder beuken en eiken. En het geluid van het water voegt een realistische dimensie toe aan het thuis roeien.


Bij de productlink hier boven en bij Beste Fitnessapparaat Kopen kun je de WaterRower kopen. Kijk daar voor de actuele prijs en alle specificaties van deze beste roeitrainer.

Beste koop: Concept2 Model D PM5 roeitrainer

Het beste roeiapparaat in de middenklasse is de Concept2 Model D. Deze roeitrainer maakt geen gebruik van waterweerstand maar van het meer gebruikelijke luchtweerstand. Deze Concept2 roeitrainer is zeer stevig en kan een gewicht van wel 225 kilo aan.

Een voordeel van de luchtweerstand is dat je aan het geluid kunt horen of je techniek goed is. Evenals bij de WaterRower wordt de weerstand aangepast aan de kracht die je zelf uitoefend. Op het display kun je onder het roeien alle informatie over tijd, afstand, snelheid, wattage en hartslagen bij (een hartslagband is los verkrijgbaar). Er zijn 10 trainingsprogramma's voorgeprogrammeerd in de Concept2 Model D PM5 zodat je heel gericht kunt trainen. Bijvoorbeeld op conditie, maar ook op explosiviteit.


De Concept2 Model D wordt veel gebruikt door sportscholen en professionele roeiers. Helaas is de prijs daar ook naar, want een goedkope roeitrainer is dit zeker niet. De Virtufit roeitrainer hier onder kun je goedkoper kopen en is mede daarom erg populair.


Hoogst gewaardeerd: Virtufit Ergometer Semi-Pro

Want er zijn meer goede roeitrainers, zoals de VirtuFit Ergometer Semi-Pro die bij zowel Bol.com als Kieskeurig de hoogste waardering van gebruikers heeft gehaald. Deze inklapbare roeitrainer met hartslagmeter kent 34 programma's die zichzelf kunnen aanpassen als je dat instelt. 

Virtufit Ergometer roeitrainerDankzij 16 verschillende niveaus van magnetische weerstand biedt deze ergometer altijd een uitdaging. Bij de 34 programma's heb je de keuze uit speciale programma's voor bijvoorbeeld een hersteltest, voor het verbranden van calorie├źn  en voor het simuleren van hellingen.

Deze semi professionele roeitrainer is verbazend stil en het roeien voelt heel natuurlijk aan, alleen zal een getrainde roeier al snel aan de hoogste weerstandsniveaus zitten. 


Ook andere roeitrainers van de Nederlandse fabrikant Virtufit zijn in het verleden door Kieskeurig als beste roeitrainer gewaardeerd. Kijk voor meer informatie bij de aanbiedingen van Virtufit roeitrainers.


Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Fitnessapparaten Kopen voor alle informatie en laagste prijzen van deze en andere fitnessapparatuur.

Zie ook: Meer testen fitnessapparatuur

Test uitgevoerd door: Hometrainershop
Foto bovenaan: Concept2


Samenvatting:
Kijk hier voor de beste roeitrainers (ergometers) uit de beste roeitrainer test. Deze hometrainer simuleert roeien via diverse programma's. De beste roeitrainer is een goed fitness apparaat voor thuis. We beschrijven hier drie van de beste roeitrainers. Op Beste Fitnessapparaat Kopen vind je meer goede roeitrainer, waaronder ook goedkopere roeitrainers.

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.