Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste roeitrainer

Redactie     14:44    

Een roeitrainer is een veelzijdig fitnessapparaat waarmee je zowel aan je conditie als aan je spierkracht en spiermassa kunt werken, en waarmee je bovendien goed kunt afvallen. Hier vind je de uitslag van de test van beste roeitrainer. Het betreft de drie beste roeitrainers in drie prijscategorie├źn.


Al deze roeitrainers zijn goedkoop te koop bij de Hometrainershop. Kijk op Beste Fitnessapparaten Kopen voor meer informatie en de meest recente prijzen.

Beste roeitrainer: WaterRower roeiapparaat

Mag je roeitrainer wat kosten? Kies dan voor de WaterRower, want dit is de beste roeitrainer van allemaal. Bij dit roeiapparaat train je echt op water want de WaterRower is voorzien van een watertank. Het water biedt een natuurlijke weerstand die voorkomt dat je je gewrichten teveel belast. De weerstand stel je niet in, maar deze wordt traploos bepaald door de kracht die jezelf uitoefent.


Via de prestatiemonitor kun je je training instellen en volgen. Als je deze monitor met internet verbindt kun je met dit beste roeiapparaat uit de test zelfs roeiwedstrijden houden tegen andere gebruikers.

De WaterRower heeft bovendien een hele fraai design en is verkrijgbaar in diverse houtsoorten waaronder beuken en eiken. En het geluid van het water voegt een realistische dimensie toe aan het thuis roeien.


Beste roeitrainer middenklasse: Concept2 Model D PM5

Het beste roeiapparaat in de middenklasse is de Concept2 Model D. Deze roeitrainer maakt geen gebruik van waterweerstand maar van het meer gebruikelijke luchtweerstand. Deze Concept2 roeitrainer is zeer stevig en kan een gewicht van wel 225 kilo aan.

Een voordeel van de luchtweerstand is dat je aan het geluid kunt horen of je techniek goed is. Evenals bij de WaterRower wordt de weerstand aangepast aan de kracht die je zelf uitoefend. Op het display kun je onder het roeien alle informatie over tijd, afstand, snelheid, wattage en hartslagen bij (een hartslagband is los verkrijgbaar). Er zijn 10 trainingsprogramma's voorgeprogrammeerd in de Concept2 Model D PM5 zodat je heel gericht kunt trainen. Bijvoorbeeld op conditie, maar ook op explosiviteit.


De Concept2 Model D wordt veel gebruikt door sportscholen en professionele roeiers. Kijk op het bovenstaande Beste Fitnessapparaten Kopen voor de actuele laagste prijs voor deze beste roeitrainer in de middenklasse, en voor andere goede roeiapparaten.

Beste goedkope roeitrainer: Weslo Cove

De Weslo Cove is de beste roeitrainer onder de 300 euro. Een echte beste koop die veel kwaliteit biedt voor weinig geld. Natuurlijk zijn de mogelijkheden wel iets minder dan die van de duurdere professionele roeitrainers hier boven.

Zo zijn er geen trainingsprogramma's ingeprogrammeerd, maar kun je gebruik maken van 10 verschillende weerstandsniveaus waarmee je de intensiteit van je roeisessies regelt. Deze zwaarte wordt ingesteld via een elektromagneet.Het console van de Weslo Cove biedt een schat van informatie over je training. Tijd, snelheid, afstand, caloriegebruik, het is allemaal op het scherm af te lezen.

De deze beste roeitrainer in de budget-categorie is makkelijk te installeren en neemt ingeklapt maar weinig ruimte in.

Kijk bij het bovenaan genoemde Beste Fitnessapparaten Kopen voor alle informatie en laagste prijzen van deze en andere fitnessapparatuur.

Zie ook: Meer testen fitnessapparatuur

Publicatie test: januari 2018
Test uitgevoerd door: Hometrainershop
Foto bovenaan: Concept2

, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.