Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

3 beste stofzuigers in stofzuiger test

Redactie     15:13    


Bij de stofzuigertest 2018 zijn drie stofzuigers met exact dezelfde eindcijfers als beste stofzuiger getest. Hier kijken we naar de beste stofzuigers uit deze test, en hun goede en slechte punten.


Officieel kende de test zelfs vier testwinnaars, maar twee stofzuigers (van Philips) verschillen alleen in kleur (en prijs!), die rekenen we dus als één.

Beste stofzuiger kopen

Kijk voor de goedkoopste verkooppunten van deze beste stofzuigers op Beste Stofzuiger Kopen. Daar vind je ook de Stofzuiger Keuzehulp en de Stofzuiger Top 10.

Hieronder de beste stofzuigers uit de test in volgorde van prijs. De bovenste is gemiddeld genomen het goedkoopst.

Beste stofzuiger 1: AEG VX6-2-CR-A

De voordeligste van deze drie stofzuigers is deze van AEG (kijk bij de winkels op het bovenstaande Beste Stofzuiger Kopen voor de actuele prijzen). Bovendien levert deze beste stofzuiger de beste zuigprestaties. Ook op tapijt presteert de AEG heel goed, met name in combinatie met de turboborstel. Ook stoot de AEG weinig stof uit en is hij van de testwinnaars met 4,3 kilo de lichtste.Zwakke punten heeft deze stofzuiger echter ook. Hij maakt best veel kabaal en rolt niet echt lekker over de vloer. Het gebruiksgemak kon beter en er wordt geen parketborstel meegeleverd. Gelukkig maken de zuigprestaties veel goed. Het gemak waarmee deze beste stofzuiger dierenharen verwijderd is indrukwekkend. En ook de meegeleverde extra brede kierenzuigmond is erg handig.

Beste stofzuiger 2: Philips FC8721/09 en Philips FC8722/09

Zoals we al schreven zijn deze twee beste Philips stofzuigers eigenlijk gelijk, maar de eerste is rood en de tweede is blauw. we kunnen voorstellen dat je de kleur van de stofzuiger niet zo heel belangrijk vindt, en dan moet je echt voor de rode gaan. Deze is namelijk zo'n 30 euro goedkoper! (Kijk bij het bovenstaande Beste Stofzuiger Kopen voor de actuele prijzen).


Deze beste stofzuiger is een echte allrounder, hij levert op alle punten goede prestaties. Hij zuigt goed (blinkt op harde vloeren zelfs uit) en stoot weinig stof uit. Dankzij het HEPA 13-filter is deze stofzuiger geschikt voor mensen met een stofallergie. De stofzak van 5 liter heeft een lekker hoge capaciteit. Ook de TriActiveMax combiborstel voor verschillende ondergronden en de extra zachte parketborstel krijgen de handen op elkaar. Het bereik blijft wel wat achter met 11 meter.

Beste stofzuiger 3: Bosch BSGL53291 Free’e

Stel je een laag geluidsniveau, gebruiksvriendelijkheid en een lage uitstoot van stof op prijs? Dan is de Bosch BSGL53291 Free’e voor jou de beste stofzuiger. Ook is deze 700 Watt Bosch stofzuiger zeer geschikt voor lange mensen. Met 15 meter heeft hij een ver bereik en deze stofzuiger zuigt soepel.


Toch haalt de Bosch BSGL53291 Free’e geen hogere score dan de andere twee beste stofzuigers. Dat komt doordat de zuigprestaties niet meer dan gemiddeld zijn en achterblijven bij de bovenstaande Philips en AEG stofzuigers. En de zuigcapaciteiten zijn toch wel een heel belangrijke eigenschap voor een stofzuiger. Van de drie is dit wel de duurste stofzuiger (als we uitgaan van de rode Philips).

Kijk voor de goedkoopste winkels, een stofzuiger keuzehulp en de top 10 van stofzuigers op het bovenaan genoemde Beste Stofzuiger Kopen.

Zie ook: Alle testen stofzuigers
Foto bovenaan: AEG

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.