Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste geheel draadloze oortjes

Redactie     18:17    


Meestal hebben draadloze oortjes wel degelijk een draadje. Deze hangt namelijk tussen beide oordopjes. Alleen de communicatie tussen de smartphone (of ander apparaat) en de set oordopjes verloopt draadloos via Bluetooth. Wil je helemaal draadloos? Hier kijken we naar de beste geheel draadloze oortjes.

Tip: Op Beste Oortjes Kopen vind je de goedkoopste aanbieders van oortjes, de top 10 van oordopjes en een keuzehulp voor het vinden van de voor jou beste oortjes.

Onderstaande draadloze oordopjes zijn beide door What Hi-Fi met de maximale score beoordeeld. Het betreft de Samsung Gear IconX en de Sony WF-1000X.


Let op! Dit betreft een verouderde test. Kijk bij de beste oortjes uit de test voor de beste oortjes uit nieuwere testen!


Samsung Gear IconX

De Samsung Gear IconX is veel meer dan alleen een set oortjes. Ze bevatten bijvoorbeeld een ingebouwde muziekspeler en intern geheugen voor je muziek. Je kunt tot wel 4 GB aan muziek op de oordopjes opslaan en dan je smartphone gewoon thuislaten als je gaat sporten.


En tijdens dat sporten worden ook je sportieve prestaties als toptijden, snelheid en het aantal verbrande calorieën gemeten. Zelfs een hardloopcoach is aanwezig op deze draadloze oortjes. Met de Samsung Gear IconX koop je dus veel meer dan oortjes alleen.

Maar die maximale score in de test heeft de Samsung Gear IconX natuurlijk niet alleen te danken aan deze extra's. Het is ook een prima set snoerloze oortjes, met een mooi geluid en een prima draagcomfort. Ze worden geleverd met 3 maten oordopjes en 3 maten oorclips zodat ze altijd perfect passen. Ook wordt er een opbergdoosje meegeleverd. Zodat je ze netjes en veilig kunt opbergen als je de kleine oordopjes niet gebruikt. Deze doos doet ook meteen dienst als oplader. Handig!


Dat opladen gaat snel. Al na 10 minuten opladen kun je deze beste draadloze oortjes een uur gebruiken. Met een volle accu kun je zelfs 5 uur vooruit.

Handsfree bellen kan gewoon met deze draadloze oortjes, want in één van de oordoppen zit een microfoon ingebouwd. Ook de hele bediening bevindt zich op (beide) oortjes.

Sony WF-1000X

Ook de Sony WF-1000X scoorde het maximaal aantal sterren bij de test van What Hi-Fi. Maar we moeten wel opmerken dat deze draadloze oortjes zich minder lenen voor sporten. Ze zijn namelijk niet zweetbestendig.


Ook de accu is een minpunt. Sony claimt "negen uur batterijlevensduur met het oplaaddoosje". Dit heeft echter wel wat uitleg nodig. De accu zelf biedt 3 uur aan stroom, maar je kunt het opbergdoosje (foto onder) als powerbank gebruiken. Deze levert 2 keer 3 uur. Dat volledig opladen kost veel tijd (3 uur!). Dus eigenlijk heb je met de Sony WF-1000X oortjes maar 3 echte speeltijd.


Verdienen deze volledig draadloze oortjes hun sterren dan niet? De Sony WF-1000X oortjes hebben weer andere kwaliteiten. De Wireless Active Noise Cancelling sluit het omgevingsgeluid perfect buiten, ook al kun je dat in het kader van de veiligheid als nadeel zien. Gelukkig kun je de hoeveelheid noise cancelling instellen. Zit je in de trein? Dan demp je het omgevingsgeluid, neem je actief aan het verkeer deel, dan kun je beter wat geluid van buiten doorlaten. Je kunt zelfs instellen dat je stemmen doorlaat en ander omgevingsgeluid blokkeert. De noise cancelling is HET sterke punt van de Sony WF-1000X oortjes.


Deze draadloze oortjes beschikken ook over een microfoon. Niet alleen voor handsfree bellen, maar ook voor de Google Assistant. Stel je vragen en krijg antwoord. Allemaal met spraak.

De Sony WF-1000X komt met 4 extra maten oordopjes (XS, S, M, L), 2 extra maten oorclips (M, L)
en 3 triple comfort oordopjes (S, M, L)

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht van geheel draadloze oortjes voor alle specificaties, mogelijkheden en prijzen van deze draadloze oortjes, maar ook van andere geheel draadloze oortjes.

Foto bovenaan: Sony


, ,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.