Header Ads Widget

Bol AlgemeenBol Algemeen

Karcher hogedrukreiniger weer beste in test

Het is geen verrassing, maar weer is een Karcherhoge drukreiniger als beste hogedrukreiniger uit de test gekomen. Ook de beste koop is een Karcher hogedrukreiniger.


Evenals bij de hogedrukreiniger test van verleden jaar is Karcher bij de hogedrukreiniger test als beste hogedrukreiniger uitgeroepen. Niet alleen was de Karcher K5 Premium de beste hogedrukreiniger uit de test. Tevens werd de goedkoopste versie van de Karcher  K4 als beste koop getest.

Karcher hogedrukreinigers goedkoop kopen

Heb je interesse in een goede hogedrukreiniger? Kijk dan op Beste Hogedrukreiniger Kopen voor voordelige winkels. Daar vind je ook de Hogedrukreiniger Keuzehulp (waarmee je zelf de voor jou beste hogedrukreiniger kunt bepalen) en de Hogedrukreiniger Top 10.

Of kijk bij de aanbiedingen van Karcher hogedrukreinigers. Daar vind je alle Karcher hogedrukreinigers (K2, K3, K4, K5 en K7) goedkoop online. Tevens kun je daar alle specificaties, reviews en ervaringen van gebruikers met iedere Karcher hogedrukreiniger vinden.

Hieronder vind je de beste drie Karcher hogedrukreinigers uit de test:

Karcher K5 Premium Full Control

In de prijzen vielen onder ander twee versies van de Karcher K5 Full Control, te weten de Plus en de Plus Home. Dit zijn dezelfde hogedrukreinigers, maar de Home versie wordt geleverd met een extra accessoire, een terrasreiniger. Dat is een heel handig hulpstuk die deze beste hogedrukreiniger uit de test echter wel 60 euro duurder maakt.


Deze terrasreiniger maakt het reinigen van het terras en andere bestrating echter wel veel makkelijker en effectiever. Gebruik je de hogedrukreiniger vooral om je terras en straatje schoon te maken, dan is deze terrasreiniger zijn meerprijs zeker waard.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van Karcher hogedrukreinigers om deze beste hogedrukreiniger goedkoop online te kopen.

Karcher K4 Premium Full Control

Voor wat betreft de Karcher K4 is de Home versie als beste hogedrukreiniger uitgeroepen. De goedkopere versie zonder terrasreiniger is de beste koop.

Goedkopere versies

Hou er rekening mee dat er zowel van de K4 als de K5 ook nog andere versies zijn, namelijk de kleinere Compact modellen en de goedkopere Full Control modellen (zonder Premium in de naam). Deze versies vind je ook op het bovenstaande Beste Hogedrukreiniger Kopen.

Het verschil tussen de gewone Karcher Full Control en de Karcher Premium Full Control is alleen het ontbreken van een slanghaspel achterop de reiniger. Daarmee bespaar je 14 euro op de adviesprijs, maar kun je de slang minder netjes ophangen.

Bij de kleinere Karcher Compact ontbreekt naast de haspel ook de opbergruimte voor de accessoires en de bediening op de spuitlans. Deze versie van de Kacher hogedrukreiniger mag dan de goedkoopste zijn, hij is ook veel minder praktisch.


Verschil Karcher K4 en Karcher K5

De Karcher K4 is een behoorlijk stuk goedkoper dan de Karcher K5 (zie het bovenstaande Beste Hogedrukreiniger Kopen) voor de actuele prijzen. Maar wat zijn precies de verschillen? Hieronder een kort overzicht.

 • De K5 heeft een meer krachtige waterstraal. De druk is 145 bar tegenover 130 bar voor de K4.
 • Ook is de wateropbrengst over 500 liter per uur tegenover 420 liter voor de Karcher K4.
 • Door dit alles kun je bij de Karcher K5 gemiddeld 40 vierkante meter per uur reinigen terwijl je bij de K4 tot 30 vierkante meter komt.
 • De slang van de Karcher K5 is langer. 8 meter in plaats van 6 meter
Kortom de K5 is net wat krachtiger in alles. Maar het allerbelangrijkste daardoor is dat je met de Karcher K5 ook goed metselwerk kunt reinigen terwijl je bij de Karcher K4 bij het reinigen van je muren tegen beperkingen aanloopt.

Over Karcher hogedrukreinigers

Karcher (officieel geschreven as Kärcher of Kaercher) is een Duitse fabrikant van schoonmaak apparaten met de hogedrukreinger als belangrijkste product. Karcher is heel belangrijk geweest voor de ontwikkeling van de hogedrukreiniger. De eerste Karcher hogedrukreiniger kwam al in de jaren 1950 op de markt.

Deze eerste Karcher hogedrukreiniger was een warmwaterhogedrukreiniger. Dat was een groot apparaat waarmee straten en objecten met met warm water en hoge ruk konden worden schoongespoten. De eerste mobiele hogedrukreiniger was (in de jaren 70) een Karcher hogedrukreiniger.

Ondanks de concurrentie van grote namen als Bosch, Nilfisk, Stihl, Husqvarna en Makita is Karcher de nummer 1 en marktleider in hogedrukreinigers. Elke Karcher hogedrukeiniger is van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en presteert zeer goed.

Je hebt daarbij een ruime keuze uit verschillende Karcher hogedrukreinigers met verschillende vermogens en drukniveaus. Onder de hier boven genoemde Karcher K4 en Karcher K5 hogedrukreinigers zijn dat de Karcher K2 (een relatief goedkoop instapmodel) en de Karcher K3. Deze beide lichte hogedrukreinigers zijn bedoelt voor het schoonmaken van lichte tot gemiddelde vervuiling door particulieren.

Boven de K4 en de K5 bevindt zich nog de Karcher K7. Deze Karcher hogedrukreiniger is een krachtpatser voor de expert. Een professionele hogedrukreiniger waarmee je hardnekkig vuil kunt verwijderen met een snelheid van 60 vierkante meter per uur. Deze beste hogedrukreiniger van Karcher beschikt over een krachtige aluminium pomp en watergekoelde motor. Dit is de top onder de hogedrukreinigers!

Kijk bij het bovengenoemde Beste Hogedrukreiniger Kopen voor de laagste prijzen van al deze en andere hogedrukreinigers.

Heb je ervaring met Kärcher hogedrukreiniger? Bij de reacties onder dit artikel kun je al je positieve en negatieve ervaringen kwijt. Dat geldt ook voor al je vragen en opmerkingen.

Zie ookOnderwerpen:
De beste hogedrukreiniger uit de test van hogedrukreinigers is wederom een Karcher hogedrukreiniger.  Ook de beste koop uit de hogedrukreiniger test is een Kärcher hogedrukreiniger. Kijk hier voor informatie over de Karcher hogedrukreinigers (K2, K3, K4, K5, K7) en de verschillen tussen de Karcher K4 en Karcher K5 hogedrukreiniger.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Frans, Nunspeet11 juni 2024 om 18:48

  Een geweldige hogedrukreiniger! Ik heb de Karcher K2 Basic. Op papier is dat één van de minst krachtige Kärcher hogedrukreinigers (en dat zal dan ook zo zijn), maar ik spuit er desondanks kauwgom mee van de straat en het onkruid spuit ik tussen de voegen weg. Toen ik deze terrasreiniger kocht roonden mij terrastegels vuil en oud, nu zien zer er brandschoon en als nieuw uit. Mooi, want deze Kärcher is goedkoper dan opnieuw laten bestraten :-)

  Ook de gevel ziet er weer mooi uit, en verder gebruik ik de Karcher K2 hogedrukreiniger voor klusjes als het wassen van de auto en van alles schoonspuiten. Omdat het apparaat licht en compact os neem je hem makkelijk mee naar waar je hem ndog hebt. Alleen het snoer is dan vaak wat aan de korte kant, maar dit is maar een klein nadeel want dat kan met een verlengsnoer worden opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier uw reactie, vraag, ervaring of review. Deze wordt na goedkeuring geplaatst tenzij het bericht ongepast is of als reclame bedoelt is.