Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste zomerbanden uit de test ANWB

Redactie     11:36    


De ANWB heeft 30 zomerbanden getest. De meeste banden scoorde goed, maar 3 banden scoorde een onvoldoende, en zijn daarmee echte afraders. Kijk hier voor de beste zomerbanden, en autobanden die je absoluut niet moet kopen.


De test betrof banden in twee maten, bandenmaat 175/65 R14 T en bandenmaat 205/55 R16 V. Autobanden zijn goedkoop online te koop bij de beste online aanbieders van autobanden. Je kunt deze autobanden dan thuis laten bezorgen of door een garage naar keuze op je auto laten zetten.

Beste zomerbanden 205/55 R 16 V

De bandenmaat 205/55 R 16 V is een populaire maat die onder andere wordt gebruikt door de Volkswagen Golf, de Ford Mondeo, de Opel Zafira en de Mercedes A-klasse. 16 zomerbanden werden er door de ANWB in deze maar getest. Hiervan scoorde er 6 een goed (4 sterren). Dat betreft de zomerbanden in deze maat van Michelin, Bridgestone, Continental, Firestone, Hankook en Semperit. Afraders zijn de banden van Vredestein (Sportrac 5) en Infinity (Ecosis).

De ANWB geeft verder aan dat het lastig is een beste zomerband aan te wijzen omdat niet iedereen zijn autobanden op dezelfde manier gebruikt en andere eisen stelt. Iedere autoband heeft namelijk andere pluspunten en minpunten. Zo scoren Michelin, de Firestone en Hankook het beste op een droog wegdek, maar de Bridgestone is het beste op een natte weg en de Continental zomerband zorgt voor het laagste brandstofverbruik.

De Michelin zomerbanden in deze bandenmaat gaan het langst mee, en de goedkopere autobanden van Kumo, Nexen en Giti presteren voldoende in plaats van goed, maar zijn dan ook een stukje goedkoper.

Beste zomerbanden 175/65 R 14 T

In de bandenmaat 175/65 R 14 T zijn er twee zomerbanden die met 4 sterren goed scoren. Het betreft de autobanden in deze maat van Falken en Semperit. De laatste is een B-merk van Continental.

In deze bandenmaat is het opvallend dat juist de dure premium merken minder scoren. Dit heeft er mogelijk mee te maken dat er nog maar weinig auto's worden gemaakt die banden in deze maat gebruiken waardoor ontwikkeling van deze banden voor de fabrikanten niet zo interessant is. Veel bestaande auto's gebruiken deze banden echter nog wel.

Bij deze bandenmaat zijn het de banden van Falken, Firestone, Continental en Maxxis die op een droog wegdek het best presteren en de banden van Semperit en wederom Continental die het best zijn onder natte omstandigheden.

Vredestein en Pneumant scoren het best op de mix van levensduur, verbruik en geluidsopbrengst en de Apollo zomerband is de beste goedkope zomerband (met 3 sterren).

Echte afraders kwamen er in deze maat niet voor hoewel de Sava Perfecta met 2 sterren een matig scoort in deze ANWB autobandentest.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen goedkope winkels voor de laagste prijzen van deze zomerbanden online, of kijk op meer testen autobanden voor andere testen van autobanden, waaronder ook winterbanden en vierseizoenenbanden.


Onderwerp:
Bij de ANWB autobanden test zijn een groot aantal zomerbanden in de  maat 175/65 R14 T als goede zomerband getest. Een testwinnaar werd niet aangewezen. 
Bij de 205/55 R16 V zomerbanden waren de autobanden van Falken en Semperit de beste zomerbanden. Deze banden presteren beter dan de duurdere A-merk zomerbanden. Hier boven meer informatie over deze ANWB test van zomerbanden uit 2018.

,


Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.