Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Beste elektrische stadsfiets en beste koop

Redactie     10:31     No comments


Welke elektrische fiets is het best geschikt voor gebruik in stad of dorp? Deze beste e-bike moet wendbaar, robuust en praktisch zijn. Bij de AD fietstest werd de beste elektrische stadsfiets gekozen.


Bij de AD Fietstest is een verschil gemaakt tussen een elektrische stadsfiets en een elektrische hybride (elektrische toerfiets). Onder de hybride werden de sportieve e-bikes gerekend, met veel versnellingen en daarom geschikt voor lange fietstochten in wisselend terrein.

Onder elektrische stadfietsen worden de wat meer recht-toe-recht aan e-bikes verstaan, met minder luxe en daardoor een lage prijs, maar deze elektrische fietsen moeten wel sterk, degelijk en veilig zijn. Fietsen geschikt voor in gebruik in de stad, voor het doen van booschappen en om naar werk op school te fietsen.Be beste  elekrische stadsfiets blinkt vooral uit in korte ritjes.

Beste elektrische stadsfiets: Victesse Strada N330 HM

De beste e-bike voor deze dagelijkse ritjes in de stad of dorp is de Victesse Strada N330 HM. We hebben hier te maken met een overtuigende winnaar van de test, want met een waardering van 8,5 scoort hij aanmerkelijk hoger dan de nummer twee (de hieronder vermelde Gazelle) die een 7,7 haalt.


De rijeigenschappen van de Victesse, de Batant middenmotor en de NuVinci naafversnelling, allemaal scoren ze hoge cijfers. Maar er kleeft ook een behoorlijk minpunt aan de fiets in de vorm van de hoge adviesprijs van 3.399 euro. Koop deze fiets hier met zeer hoge korting.

Gazelle Orange C7+ HMD

De Gazelle Orange C7 is aanmerkelijk goedkoper, vooral als je deze fiets online met eveneens hoge korting koopt. Dit is een lichte comfortabele fiets en heel wendbare e-bike voor in de stad. Ook zonder elektrische ondersteuning is deze fiets goed te rijden. Bij de test werd er door sommige testers wel eens een hapering geconstateerd bij het schakelen.


Evenals de Victesse is ook deze Gazelle Orange e-bike ook uitstekend geschikt voor recreatief gebruik. Met zijn Bosch middenmotor kun je op alle terreinen vooruit en aan zeven versnellingen heb je op de Nederlandse wegen ook ruim genoeg. De elektrische fiets is aangenaam geveerd en makkelijk te bedienen met het paneel net naast het handvat. De motor is geruisloos en het display goed afleesbaar.

De Gazelle Orange C7+ HMD eindigde in de AD Fietstest 2018 van Elektrische Stadsfietsen als tweede en werd uitgeroepen tot beste koop.

Zie ook: Meer testen elektrische fietsen

, ,


0 reacties :

Plaats hier uw reactie. Reclame wordt niet getoond.

Recent

Recent Posts Widget
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.